Analoog PAL/NTSC

Het voordeel van een analoog camerasysteem is dat deze gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld het actieve waarschuwingssysteem RadarEye. Daarnaast heeft Orlaco een uitgebreid portfolio bestaande uit verschillende analoge systemen geschikt voor elke markt en elke toepassing. Dankzij het realtime beeld en de robuustheid van de camera’s, monitoren en kabels, vergroot een analoog systeem de veiligheid rondom ieder voertuig. Maar hoe werkt een analoog systeem? En wat zijn de voordelen?

Analoge camera’s zijn voorzien van een beeldsensor met een resolutie van 640 x 480 pixels. Een analoge camera zendt een elektronisch signaal uit en de voltages van dit signaal zorgen voor beeld. Voor analoge systemen bestaan verschillende videostandaarden: PAL en NTSC.

PAL vs. NTSC

PAL staat voor Phase Alternating Line en is een standaard voor analoge video. PAL heeft 625 lijnen per beeld, 25 beelden per seconde en een rasterfrequentie van 50 Hz. PAL wordt voornamelijk gebruikt in Europa, Australië, een deel van Zuid-Amerika en gedeeltelijk in Afrika.

NTSC staat voor National Television Standards Committee. NTSC heeft 525 beeldlijnen, 30 beelden per seconde en een rasterfrequentie van 60 Hz. NTSC wordt voornamelijk gebruikt in Noord-Amerika, een deel van Zuid-Amerika en Japan.

Stoneridge-Orlaco levert camerasystemen die zowel PAL als NTSC ondersteunen.

Analoge techniek

Zowel een PAL- als NTSC camera zendt een elektronisch signaal uit en de voltages van dit signaal zorgen voor beeld. Het voordeel van een analoog systeem is dat het beeld zonder vertraging getoond wordt: het videosignaal wordt van de camera via een coaxkabel één-op-één doorgezet naar de monitor. Dit is direct het grootste verschil met een digitale camera. Bij de digitale GMSL- en Ethernetsystemen worden geen frequenties en golflengtes gebruikt, maar wordt het videobeeld omgezet tot een digitaal signaal. Dit signaal bestaat uit 1-en en 0-en en moet gecodeerd en daarna gedecodeerd om beeld op een monitor te tonen.

Interferentie en ruis

Het videosignaal van analoge systemen zijn gevoelig voor interferentie. Hierdoor ontstaat in het beeld ruis, sneeuw of strepen. Storing in het beeld ontstaat doordat signalen soms op dezelfde frequentie werken als signalen in de kabel. Omdat deze signalen elkaar in de weg zitten, worden de originele signalen vervormd en vermengen zich met elkaar. Kabels en connectoren van Stoneridge-Orlaco zijn afgeschermd voor interferentie. De afgeschermde kabels voldoen aan hoge EMC-eisen, zijn bestand tegen olie en zijn voorzien van aangegoten, waterdichte connectoren.

Serieel en niet-serieel

Stoneridge-Orlaco heeft zowel seriële als niet-seriële camera- monitorsystemen. Een serieel systeem (7-pins) maakt seriële communicatie tussen de camera en de monitor mogelijk, waardoor bijvoorbeeld zoomcommando’s doorgegeven kunnen worden. Stoneridge-Orlaco heeft adapterkabels om 4-pins en of 7-pins systemen met elkaar te verbinden.

Groot aanbod

Meer weten over analoge systemen? Neem contact op met Stoneridge-Oralco.

Neem contact op