Camerasystemen voor bouwkranen

Veiligheid en efficiëntie nemen een steeds belangrijkere plek in bij bouwkranen. De innovatieve camera-monitorsystemen van Orlaco bieden die extra veiligheid en efficiëntie in de vorm van zicht. Zicht op de lieren, de haak en de lading of zicht achter of aan de zijkant van het werktuig. Bovendien bieden de zichtoplossingen meer comfort voor de machinist. Onze systemen stellen de machinist in staat om onmiddellijk te reageren als een persoon of object zich in omgeving van de kraan bevindt. Voor elke situatie ontwikkelen we professionele zichtoplossingen van hoge kwaliteit met als doel meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Vision is our Mission®

Optimaal zicht rond alle kranen zou in de visie van Orlaco vanzelfsprekend moeten zijn. Orlaco werkt wereldwijd nauw samen met OEM’ers aan de integratie van camera-monitorsystemen. Daarnaast ontwikkelt en produceert Orlaco standaard en maatwerk zichtoplossingen specifiek voor de after-market. Onze camera-monitorsystemen worden volgens de hoogste kwaliteitseisen ontwikkelt en geproduceerd. Zo voldoen we aan internationale standaarden van de automotive industrie als IATF 16949 en werken met beproefde automotive methodes als APQP/PPAP.

Onze zichtoplossingen

Ontdek hieronder onze professionele standaard zichtoplossingen. Neem voor meer informatie over standaard- en maatwerkzichtoplossingen contact op met onze specialisten.

Hijslastzicht

Een hijslastzicht camera, die vanaf de punt van de giek altijd recht naar beneden op de haak kijkt, brengt het werkgebied scherp in beeld. Met de monitor in de cabine heeft de kraanmachinist altijd zicht tijdens het hijsen, waar de haak en last ook hangt. Door de camera heeft de machinist compleet overzicht en is in staat om de instructies van een eventuele aangever zelf te verifiëren.

Lierzicht

Met een lierzichtsysteem heb je optimaal zicht op de lieren en andere kabels. Dit is van belang om het proces van het op- en uitrollen van kabels te bewaken en schade hieraan te voorkomen. Met één druk op de monitor schakelt de machinist eenvoudig tussen verschillende camerabeelden op de kraan.

CornerEye®

Front- en Trottoirspiegels zijn niet meer nodig. Breng dode hoeken aan de voor- en zijkant van trucks real-time in beeld met ons grensverleggende digitale HD-camera-monitorsysteem Cornereye. Het systeem heeft een groothoeklens dat gecombineerd met de nieuwste technologieën een zichtveld van 270° oplevert. Hierdoor krijg je fietsers en voetgangers goed in beeld (klasse V en VI) en sla je veilig rechtsaf. Zo manoeuvreer je efficiënt en moeiteloos door de drukste verkeerssituaties.

Meer over CornerEye

MirrorEye®

Een innovatief en intelligent camerasysteem dat de zijspiegels op trucks vervangt én het zicht voor de chauffeur verbetert. MirrorEye beschikt over High Definition camera’s met onder meer nachtzicht en automatische panningfunctie. Daarnaast bespaart MirrorEye je brandstof ten opzichte van een traditionele truck met zijspiegels.

Meer over MirrorEye

RearView

Met een achterzichtcamera van Orlaco op je kraan heb je beter zicht op het werkgebied achter de kraan en rijd je veiliger achteruit. De monitor in de cabine schakelt automatisch over op het camerabeeld als je de achteruitrijdversnelling inschakelt. Continue- of handmatige bediening is natuurlijk ook in te stellen.

Meer over RearView

RadarEye®

Altijd veilig achteruit rijden met een achterzichtcamera in combinatie met RadarEye op je kraan. Dit camerasysteem is uitgerust met achteruitrijsensoren die je door middel van geluidssignalen en grafische overlays direct waarschuwt voor gevaarlijke situaties. Het RadarEye systeem van Orlaco is uit te breiden met meerdere sensoren om zo bijvoorbeeld ook andere gevaarlijke zones te detecteren. Verder is dit systeem in te zetten als dode hoek assistentie om fietsers en voetgangers te detecteren.

Frontzicht

Vervang je frontspiegel door onze front-zichtcamera. Een camera die het klasse VI-gebied perfect in beeld brengt, zodat je fietsers en voetgangers altijd op tijd ziet. Met een front view camera van Orlaco op je truck breng je dode hoeken in beeld en profiteer je van optimaal zicht voor de truck.

Zijzicht

Afslaan of van rijstrook wisselen met een truck wordt een stuk makkelijker met een Orlaco zijzichtcamera. Het gebied direct naast de truck of het verkeer dat de truck nadert wordt eenvoudig in beeld gebracht. Met een zijzichtcamera wordt de manoeuvre een stuk veiliger, efficiënter en comfortabeler en zijn verkeersgebruikers en obstakels duidelijk zichtbaar. Dit camera-monitorsysteem is te combineren met front- en achterzichtsystemen om het zicht verder te optimaliseren.

SurroundView

Het SurroundView systeem van Orlaco biedt jou een 360° totaal overzicht rondom de truck zonder enige vertraging. Doordat de beelden niet softwarematig worden samengevoegd blijft alles rondom de truck zichtbaar zonder dat er wazige en vervormde overlappingen zijn. De beelden zijn in verschillende lay-outs in te richten en te schakelen op basis van de richtingaanwijzers en/of op snelheid. Personen en objecten die zich rondom het voertuig bevinden zijn daardoor altijd en in real time in beeld.

Maatwerk zichtoplossingen

Naast de bovengenoemde standaard zichtoplossingen kunnen de camera-monitorsystemen van Orlaco op diverse andere manieren worden samengesteld en of worden toegepast. Neem voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen contact op met onze specialisten.