Camerasystemen voor bussen en touringcars

De camerasystemen voor bussen en touringcars van Orlaco bieden voor ieder type bus de juiste zichtoplossing. Efficiënt en veilig vervoer staan centraal bij bussen en touringcars, met een toenemende focus op brandstofbesparing, hoge inzetbaarheid en een lage Total Cost of Ownership (TCO). Daarnaast is er veel aandacht voor veiligheid in de vorm van rij-assistentie om uiteindelijk een comfortabele reis te kunnen bieden.Voor elke situatie ontwikkelen we professionele zichtoplossingen van hoge kwaliteit met als doel meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Vision is our Mission®

Optimale efficiëntie en veiligheid voor alle bussen en touringcars zou in de visie van Orlaco vanzelfsprekend moeten zijn. Wij werken wereldwijd nauw samen met OEM’ers aan de integratie van camera-monitorsystemen.

Daarnaast ontwikkelt en produceert Orlaco standaard en maatwerk zichtoplossingen specifiek voor de after-market. Onze camera-monitorsystemen worden volgens de hoogste kwaliteitseisen ontwikkeld en geproduceerd. Zo voldoen we aan internationale standaarden van de automotive industrie als IATF 16949, werken we met beproefde automotive methodes als APQP/PPAP en beschikken over de typegoedkeuringen R46, R10, R118.

Onze zichtoplossingen

Ontdek hieronder onze professionele standaard zichtoplossingen. Neem voor meer informatie over standaard- en maatwerkzichtoplossingen contact op met onze specialisten.

MirrorEye®

Het innovatieve en intelligente camerasysteem dat de zijspiegels op bussen vervangt én het zicht voor de buschauffeur verbetert. MirrorEye brengt een zichtveld in beeld dat groter is dan de zichtklassen II en IV. Dit zorgt voor meer veiligheid voor de buschauffeur, de passagiers en de mensen rondom de bus. Het systeem is compact, heeft een lichtgewicht en een aerodynamisch design, waarmee je een aanzienlijke brandstofbesparing realiseert. Het compacte design vermindert het risico op schades. Dit alles verlaagt uiteindelijk de TCO.

More about MirrorEye

RearView

Met een achterzichtcamera van Orlaco op je bus of touringcar heb je beter zicht op het werkgebied achter het voertuig en rijdt je veiliger achteruit. De monitor in de cabine schakelt automatisch over op het camerabeeld als je de achteruitrijdversnelling inschakelt. Continue- of handmatige bediening is natuurlijk ook in te stellen.

Meer over RearView

Zijzicht

Afslaan of van rijstrook wisselen met een bus of touringcar wordt een stuk eenvoudiger met de Orlaco zijzichtcamera. Het gebied direct rechts naast het voertuig of het verkeer dat het voertuig nadert wordt eenvoudig in beeld gebracht. Met een zijzichtcamera van Orlaco wordt de manoeuvre een stuk veiliger, efficiënter en comfortabeler en zijn verkeersgebruikers en obstakels duidelijk zichtbaar. Dit camera-monitorsysteem is te combineren met front- en achterzichtsystemen om het zicht verder te optimaliseren.

Zwenkzicht

Gevaarlijke situaties ontstaan als de buschauffeur beperkt zicht heeft op het gebied aan de achterkant van de bus. Met het Orlaco zwenkzicht camerasysteem is dit probleem verleden tijd. Twee camera’s op beide hoeken aan de achterzijde van de bus geven een helder beeld op het uitzwenken van de achterkant. Het gehele gebied achter de bus wordt perfect in beeld gebracht. Het zwenkzicht camerasysteem is bovendien uit te breiden met andere camera’s.

Maatwerk zichtoplossingen

Naast de bovengenoemde standaard zichtoplossingen kunnen de camera-monitorsystemen van Orlaco op diverse andere manieren worden samengesteld en of worden toegepast. Neem voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen contact op met onze specialisten.