FUNCTIONAL SAFETY ENGINEER

Pas jouw veiligheidsexpertise toe in revolutionaire producten

Stoneridge-Orlaco is een hightech organisatie die internationaal meespeelt op Champions League Niveau. Met onze revolutionaire innovaties en high-end technologie verruimen we wereldwijd de blik van chauffeurs, machinisten en kapiteins. Elke dag nog meer. Onze camera’s dragen bij aan de veiligheid van miljoenen mensen. Wil jij samen met 225+ collega’s verschil maken? Kom werken bij Stoneridge-Orlaco als Functional Safety Engineer.

40 uur, Barneveld

Functieomschrijving

Als Functional Safety Engineer ben je binnen Stoneridge-Orlaco de kartrekker op het gebied van functional safety. Dankzij jou voldoen onze producten en processen altijd aan de veiligheiseisen van onze klanten wereldwijd en in diverse markten. Je weet alles van de laatste ontwikkelingen in de functional safety regelgeving, achterhaalt wat onze klanten willen en adviseert of dat haalbaar is. Deze eisen vertaal je vervolgens naar technische specificaties waar je collega’s van engineering mee verder kunnen. Ook organiseer je trainingen en draag je bij aan nieuwe methoden, zodat onze organisatie zich blijft ontwikkelen in functional safety.

Oftewel, als Functional Safety Engineer:

 • Werk je samen in projectteams en klanten om het productontwerp aan de functional safety eisen te laten voldoen. Samen vertaal je alle eisen naar technische specificaties en toepassing in de producten;
 • Initieer je en voer je de analyses uit die voor functional safety nodig zijn. Samen met collega’s zorg je er dagelijks voor dat de documentatie klopt;
 • Zie je erop toe dat je collega’s de regelgeving en klanteisen naleven. Anders grijp je tijdig in;
 • Organiseer je - om dit alles mogelijk te maken - trainingen, informeer je betrokkenen op gepaste wijze en draag je bij aan passende ontwerp- en productiemethodieken;
 • Houd je de ontwikkelingen in internationale regelgeving actief bij. En beheer je de benodigde literatuur en documentatie.

Wat wij bieden

 • Een afwisselende baan binnen een groeiende internationale organisatie
 • Een marktconform salaris (afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding)
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 27 vakantiedagen, 13 atv-dagen (conform CAO)
 • Volop kansen om verder te leren en door te groeien
 • Veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om je eigen tijd in te delen (flexibele werktijden)
 • Een goed bereikbare werklocatie in het midden van Nederland, nabij de A1 en A30

Wat wij vragen

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond op het vlak van automotive, software, system design of electronics;
 • Je hebt ervaring met het implementeren en uitvoeren van Functional Safety activiteiten;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van: C en Matlab, Automotive SPICE en Autosar, Functional safety normen in diverse markten, Automotive systeemontwikkeling (OEM of Tier 1): opstellen van systeem- en componentspecificaties, APQP tools volgens automotive kwaliteitsmanagementsysteem IATF 16949 zoals Design Reviews, DFMEA, DVP&R, 8D, Testen en certificering, Internationale certificeringstrajecten;
 • Je beheerst Engels (geschreven en gesproken);
 • Je werkt gestructureerd en hebt zicht op het werk van je collega’s;
 • Je hebt up-to-date kennis op het vlak van technologische ontwikkeling.

Sluit je cv aan bij deze eisen en ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan voor 1 januari 2021. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met HRM via 0342 - 404 555. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Jouw gegevens

Sollicitatieprocedure in 5 stappen

Stap ① ➟

Heb je gesolliciteerd? Bedankt! Wij doen ons uiterste best om te binnen 3 weken telefonisch of per e-mail een reactie op jouw sollicitatie te geven!

Stap ② ➟

De leidinggevende, HR Business Partner of Recruitment Specialist beoordeelt jouw sollicitatie. Bij deze eerste selectie kijken we naar opleiding, werkervaring en motivatie. Kom je niet in aanmerking voor deze functie? Dan kijken we of er andere mogelijkheden voor jou zijn binnen één van onze kantoren.

Stap ③ ➟

Zien we voldoende aanknopingspunten voor de functie? Dan gaan we graag in gesprek. Je maakt kennis met de leidinggevende en een medewerker van de afdeling. Wij stellen je relevante vragen over de functie. En jij vraagt ons alles wat je wilt weten. Zo wordt snel duidelijk of er een match is. Eventueel bespreken we ook meteen de arbeidsvoorwaarden.

Stap ④ ➟

Voor een aantal functies (afhankelijk van het functieniveau) vragen we je om een assessment te maken of om deel te nemen aan een assessment bij een extern bureau.

Stap ⑤ ➟

Zijn we beiden positief, dan komt er een tweede gesprek waarbij je met een leidinggevende en meestal HR Business Partner aan tafel zit. Van beide kanten gaan we nog dieper in op onze organisatie, de functie en jouw kwaliteiten.