Camerasystemen voor container handlers

Empty container handlers, straddle carriers en reachstackers opereren in havengebieden waar de bewegingsruimte beperkt is en een snelle doorvoer van containers een vereiste is. Daarbij is goed zicht nodig voor efficiënt en veilig werken. Met een Orlaco camera heeft de chauffeur altijd zicht op wat er om zijn voertuig heen gebeurt. Het oppakken en verplaatsen van containers wordt zo een stuk eenvoudiger en veiliger. Voor elke situatie ontwikkelen we professionele zichtoplossingen van hoge kwaliteit met als doel meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Vision is our Mission®

Optimaal zicht rond empty container handlers, straddle carriers en reachstackers zou in de visie van Orlaco vanzelfsprekend moeten zijn. Orlaco werkt wereldwijd nauw samen met OEM’ers aan de integratie van camera-monitorsystemen. Daarnaast ontwikkelt en produceert Orlaco standaard en maatwerk zichtoplossingen specifiek voor de after-market.

Onze camera-monitorsystemen worden volgens de hoogste kwaliteitseisen ontwikkelt en geproduceerd. Zo voldoen we aan internationale standaarden van de automotive industrie als IATF 16949 en werken met beproefde automotive methodes als APQP/PPAP.

Onze zichtoplossingen

Ontdek hieronder onze professionele standaard zichtoplossingen. Neem voor meer informatie over standaard- en maatwerkzichtoplossingen contact op met onze specialisten.

View-on-twistlocks

Bij het oppakken van de containers heeft de chauffeur beperkt zicht op de twistlocks. Het goed positioneren en vergrendelen van containers is daarmee een lastige en tijdrovende klus. Met een View-on-twistlock camera heb je via de camera’s aan beide zijdes van de spreader goed zicht op de twistlocks. Hierdoor is de afhandeling van containers een stuk sneller en veiliger te realiseren.

Topzicht

Bij het wegzetten van een container blokkeert de container het zicht van de chauffeur. Met top view heeft de chauffeur het benodigde zicht om een container eenvoudig weg te zetten op bijvoorbeeld een goederenwagon (flat wagons) of vrachtwagen. De monitor in de cabine geeft een duidelijk beeld van het gebied vóór de reachstacker zodat andere voertuigen, personen en obstakels goed in beeld zijn.

Positioneringssysteem

Straddle carriers zijn essentieel voor het verplaatsen van containers voor o.a. STS-kranen en vrachtwagens. Door de grote tijdsdruk is optimale efficiëntie en veiligheid van groot belang. Met een positioneringssysteem van Orlaco positioneert de machinist van een straddle carrier optimaal de containers in de gangway onder de STS-kraan, zodat deze in één rechte lijn de container kan oppakken. Via twee camera’s links en rechts van de straddle carrier ziet de machinist precies of de containers optimaal in het midden zijn gepositioneerd. Aan de hand van de positioneringslijn op de monitor en de lijnen op de poot van de STS-kraan kan dit zeer nauwkeurig.

Zijzicht

Draaien of van rijrichting wisselen wordt een stuk makkelijker met een Orlaco zijzichtcamera. Het gebied direct naast de straddle carrier of het andere transport dat het voertuig nadert wordt eenvoudig in beeld gebracht. Met een zijzichtcamera wordt elke manoeuvre een stuk veiliger, efficiënter en comfortabeler en zijn andere voertuigen en obstakels duidelijk zichtbaar. Dit camera-monitorsysteem is te combineren met achterzicht om het zicht verder te optimaliseren.

RearView

Met een achterzicht-camera van Orlaco op jouw container handler heb je beter zicht op het werkgebied achter het voertuig en rijd je veiliger achteruit. Hiermee voorkom je eenvoudig schades aan het voertuig, containers, kranen, goederen en personen. De monitor in de cabine schakelt automatisch over op achterzicht wanneer je de achteruitrijdversnelling inschakelt. Continue- of handmatige bediening is ook in te stellen.

Meer over RearView

RadarEye

Altijd veilig achteruit rijden met een achterzicht-camera in combinatie met RadarEye op je container handler. Dit camerasysteem is uitgerust met achteruitrijsensoren die je door middel van geluidssignalen en grafische overlays direct waarschuwt voor gevaarlijke situaties. RadarEye systeem van Orlaco is uit te breiden met meerdere sensoren om zo bijvoorbeeld ook andere gevaarlijke zones te detecteren.

Meer over RadarEye

Maatwerk zichtoplossingen

Naast de bovengenoemde standaard zichtoplossingen kunnen de camera-monitorsystemen van Orlaco op diverse andere manieren worden samengesteld en of worden toegepast. Neem voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen contact op met onze specialisten.