CornerEye® - HD 270°-VIEW dode hoek camera voor vrachtwagens

Breng dode hoeken aan de voor- en zijkant van uw vrachtwagens real-time in beeld met het grensverleggende digitale HD-camera-monitorsysteem CornerEye. CornerEye dekt een zichtveld van 270° af. Daardoor kunt u efficiënt en moeiteloos manoeuvreren door de drukste verkeerssituaties.

Dankzij CornerEye heeft u optimaal zicht op fietsers, voetgangers, obstakels en andere weggebruikers in dode hoeken rondom uw vrachtwagen. CornerEye draagt daarmee bij aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van ongelukken, schades en stilstand. En aan het verlagen van uw Total Cost of Ownership.

  • 270° HD-zichtveld met één camera
  • Dode hoek real-time optimaal in HD-beeld
  • Vervangt front én trottoirspiegels

Welk gebied brengt CornerEye in beeld?

CornerEye brengt het gebied aan de voor- en zijkant (zichtklassen V en VI) van een truck in beeld. Met één camera worden de voorgeschreven zichtklassen V en VI ruimschoots afgedekt. Volgens de R46 spiegelrichtlijn moeten deze zichtklassen zichtbaar zijn voor de chauffeur.

CornerEye brengt deze zichtklassen en zelfs het gebied daarbuiten ruimschoots in beeld. De hoge lichtgevoeligheid van de camera garandeert optimaal beeld in het donker en bij slecht weer. Daarnaast kent CornerEye door het grote zichtveld nog meer voordelen:

  • Bij kruispunten goed zicht om de hoek
  • Goed zicht op volledige rechterflank
  • Obstakels, paaltjes en bielzen zichtbaar
  • Fietsers en voetgangers bij rotondes in beeld

Kan ik CornerEye op elk type vrachtwagen monteren?

CornerEye is geschikt voor vrijwel alle typen vrachtwagens waarvan de cabine boven de motor zit. Voor de montage is er een universele bracket beschikbaar voor de camera en de monitor. Het type en de hoogte van de truck zijn bepalend voor de plaatsing van de camera. De gehele installatie van het systeem is binnen twee uur gereed. Voor het correct installeren van het CornerEye systeem, kunt u rekenen op de service van Orlaco en haar partners.

Het systeem is ontworpen voor vrachtwagens en voldoet aan de strenge automotive eisen die Orlaco hanteert. Alle componenten zijn geproduceerd volgens certificeringsstandaard ISO/TS 16949, zijn in lijn met de CE-markering en zijn goedgekeurd volgens de veeleisende R10 EMC criteria.

Waar wordt CornerEye gemonteerd?

CornerEye bestaat uit een HD-camera, GMSL-kabel en een HD-Monitor. De camera wordt gemonteerd op de rechter buitenhoek van de truckcabine. De kabel wordt door de carrosserie heen gevoerd naar de monitor in de cabine. De monitor wordt op een bracket gemonteerd boven het raam aan de passagierskant of aan de rechter A-stijl van het dashboard. Dit is afhankelijk van het type truck en de daarvoor geldende voorwaarden voor goedkeuring.

Welke andere camera-uitbreidingen zijn mogelijk?

CornerEye is als gesloten systeem exclusief toepasbaar als spiegelvervanging. Dit wordt gerealiseerd via een SingleView HLED monitor dat continu het verplichte zicht biedt op de wettelijke zichtvelden.

Naast spiegelvervanging is het ook in te zetten als surveillance systeem, waardoor u naast het zichtveld van de spiegels ook kunt rekenen op de camerabeelden. Het systeem is in deze toepassing uit te breiden met een extra HMOS camera voor achterzicht via een GMSL Switcher en een MultipleView HLED monitor.

Mag ik mijn front én trottoirspiegel vervangen met CornerEye?

Ja, dat mag! CornerEye is het eerste cameramonitorsysteem dat een component approval heeft ontvangen.

Een component approval houdt in dat CornerEye als systeem goedgekeurd is om de trottoir- en frontzichtspiegels te vervangen. Het systeem voldoet hiermee aan de R46 spiegelrichtlijnen voor vrachtwagens van de Verenigde Naties.

De daadwerkelijke spiegelvervanging is alleen mogelijk als alle onderdelen een component approval hebben en er ook een installation approval is afgegeven.

Voor het verkrijgen van de installation approval is de juiste positionering van de camera en monitor essentieel. Orlaco biedt hierin de benodigde ondersteuning.

Uit welke componenten bestaat het CornerEye systeem?

Het CornerEye systeem bestaat uit een HMOS CornerEye camera set, een Orlaco GMSL kabel en een 10" HLED monitor met bevestigingsmaterialen. Elk systeem wordt via de monitor gevoed, deze draden zijn aan te sluiten op de voeding van het voertuig. ​De complete HMOS CornerEye set (0400040) is verkrijgbaar inclusief al deze componenten.

HMOS CornerEye camera set
Orlaco gebruikt voor de HMOS CornerEye camera set een HMOS camera. Deze Orlaco HMOS camera zit in een speciaal door Orlaco ontworpen bracket die eenvoudig te monteren is aan de truck.

GMSL kabel
De GMSL kabels zijn speciaal door Orlaco ontwikkeld en beschikken over zeer goede eigenschappen. Deze kabels zijn uitsluitend geschikt voor Orlaco 4-polige GMSL zichtsystemen (HMOS-HLED).

10" HLED monitor
Orlaco beschikt over een 10 inch HD automotive HLED monitor voor het CornerEye systeem. Deze monitor is alleen beschikbaar in een opbouwvariant. De opbouwmonitor wordt eenvoudig bevestigd met een universele bracket. De HLED monitor heeft twee vaste kabels: één GMSL videokabel voor het aansluiten van de HMOS camera en één voedingskabel voor de stroomtoevoer.

Rijden er al trucks rond met het CornerEye systeem?

Sinds de lancering in 2016 zijn er al verschillende transportbedrijven en truckdealers die CornerEye toepassen.

“Onze chauffeurs zijn zeer tevreden. Ze vinden het vooral handig dat ze nu nog nauwkeuriger kunnen manoeuvreren. Je ziet tot op de centimeter nauwkeurig waar je bent. Ook ’s avonds en ’s nachts heb je dankzij CornerEye optimaal zicht. “​

Piet Bakker – directeur Transportbedrijf Bakker & Schilder

Lees meer...