Digital LoadView: meer veilige hijsbewegingen op een dag

Verhoog de veiligheid op de (bouw)locatie én vergroot de productiviteit van de kraanmachinist met het draadloze high-definition (HD) camerasysteem Digital LoadView. Dankzij Digital LoadView heeft de operator een haarscherp zicht op de instructies van de rigger, de hijshaak, de lading én de situatie daaromheen. De kraanmachinist kan zo moeiteloos en met een vertrouwd gevoel de haak sneller heffen en laten zakken, waardoor hij meer veilige hijsbewegingen maakt en de klus zo binnen de gestelde tijd klaart.

Veiliger werken met Digital LoadView

De Digital LoadView-camera wordt gemonteerd boven de kraanhaak en hangt loodrecht naar beneden. Hierdoor brengt de camera de haak, de last en het werkgebied in beeld. De optionele oliegedempte beugel zorgt ervoor dat de camera niet gaat zwaaien en altijd gericht blijft op de haak, waardoor de kraanmachinist deze altijd schokvrij in beeld heeft via de digitale monitor in de cabine. Met Digital LoadView kan de machinist proactief reageren bij onverwachte gebeurtenissen, waardoor gevaarlijke situaties voorkomen worden. Dit vergroot de veiligheid tijdens het hijsen.

Nooit meer turen in de verte

Een kraanmachinist heeft dankzij Digital LoadView optimaal zicht op de hijshaak, de last en het werkgebied. Vanwege het goede zicht kan nauwkeuriger gewerkt worden, waardoor de machinist minder stress ervaart en met een vertrouwd gevoel meer hijsbewegingen maken per shift. Ook hoeft de machinist niet meer in de verte te turen en onnatuurlijke houdingen aan te nemen om veilig te kunnen hijsen. De ergonomie wordt zo verbetert, waardoor schouder- en nekspieren worden ontlast. Digital LoadView verhoogt zo het comfort van de machinist.

Nauwkeuriger hijsen

Digital LoadView bestaat uit een camera met 30x optische zoom en autofocus. Via een afstandsbediening of voetpedaal kan de kraanmachinist gemakkelijk inzoomen op de last, waardoor deze beter in beeld gebracht wordt. Hierdoor is de machinist niet meer afhankelijke van een rigger maar kan deze de situatie zelf nog beter inschatten, waardoor veiliger gewerkt kan worden.

High Definition Draadloos Systeem

Het digitale hijslastzicht-camerasysteem is geschikt voor onder andere telescoopkranen, torenkranen, vakwerkkranen en havenkranen. De camera en één WiSR LR-unit worden boven in de kraan gemonteerd. Via een tweede WiSR LR-unit in de buurt van de cabine wordt het beeld op de monitor getoond.

Digital LoadView is uit te breiden tot maximaal vier camera's. Zo is het systeem uit te breiden met een digitale liercamera om de machinist goed zicht te geven op de lieren. Dit helpt de machinist om op tijd in te grijpen, waardoor kabelschade en stilstand wordt voorkomen.

Download systeemtekening Telescoopkraan

Download systeemtekening Torenkraan

Digital LoadView camera-monitorsysteem

Het hijslastzicht-camerasysteem Digital LoadView bestaat uit een camera, monitor en bijpassende draadloze unit. Neem contact met ons op voor meer informatie.

AF-Zoom camera
De digitale AF-Zoom HD- E camera heeft een aluminium behuizing en is schok- en vibratiebestendig, stikstof gevuld en waterdicht (IP69K). De camera heeft 30x optische zoom en heeft een verwarmd lensglas, waardoor deze ook in winterse weersomstandigheden optimaal functioneert. De high definition camera heeft een resolutie van 720p met 60 frames per seconde of 1080p met 30 frames per seconde. De videostream is benaderbaar via TCP/IP.

WiSR Send Receive Long Range (WISR LR)
De WiSR LR is een robuuste, waterdichte (IP69K) zender/ontvanger en maakt draadloze digitale videoverdracht mogelijk. De unit heeft, afhankelijk van de omgeving, een maximaal bereik van 200 meter. De WISR werkt samen met de Android app ‘PhotonView’.

PhotonView Tablet 10 Inch
De industriële heavy duty tablet is schok- en vibratiebestendig en is voorzien van gehard Gorilla glass. De tablet wordt uitgeleverd met vooraf geïnstalleerde Orlaco PhotonView™ app.

Digitale toekomst

Als Stoneridge-Orlaco geloven wij dat digitale systemen de toekomst hebben. Door onze samenwerking met onze klanten en de mogelijkheden die de digitale wereld brengt, zijn wij toepassingen aan het ontwikkelen die met analoge technologie niet mogelijk was. Wilt u meer weten over de ontwikkelingen en mogelijkheden? Neem dan contact op met onze specialisten.