Digitaal GMSL

De GMSL-oplossingen van Stoneridge-Orlaco bieden een realtime en high resolution videostream voor veeleisende omgevingen waarin commerciële en industriële voertuigen werkzaam zijn. Dankzij de hoge resolutie word je situatie rondom je voertuig haarscherp in beeld gebracht.

GMSL staat voor Gigabit Multimedia Serial Link en is een technologie waarbij het videosignaal digitaal én compressievrij over een coaxkabel wordt verzonden. Een GMSL-camera van Stoneridge-Orlaco heeft een beeldsensor van 1280 x 800 pixels. Dankzij deze hogere resolutie is het beeld scherper dan bij een analoog systeem.

Realtime

GMSL wordt gezien als de vervanger voor analoog. Dankzij de Gigabit verbinding en hoge bandbreedte, maakt GMSL de overdracht van digitale HD-video voor voertuigen mogelijk. Doordat het videosignaal compressievrij wordt verzonden, treedt er geen vertraging op. Het beeld wordt realtime zonder vertraging op de monitor getoond. GMSL kan een afstand overbruggen van 21 meter. Is de afstand tussen de camera en monitor groter, dan is GMSL niet geschikt.

Stand alone systeem

GMSL-systemen van Stoneridge-Orlaco zijn niet te integreren in systemen van derden. Deze technologie wordt voornamelijk gebruikt voor losstaande digitale realtime cameraoplossingen, terwijl Ethernetsystemen juist ingezet worden voor slimme toepassingen en integratie op ethernetnetwerken en HMI’s van derden.

Bij een GMSL-systeem wordt het digitale videosignaal één-op-één verzonden naar de monitor. Dit maakt deze cameramonitorsystemen uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een achteruitrijdcamera of dodehoekcamera.

Groot aanbod

Meer weten over analoge systemen? Neem contact op met Stoneridge-Oralco.

Neem contact op