Camerasystemen voor havenkranen

Door de continue overslag in terminals moeten havenkranen zo efficiënt en veilig mogelijk werken. Door de tijdsdruk is er geen ruimte voor fouten laat staan voor ongevallen. Om de efficiëntie en veiligheid tijdens de werkzaamheden zo hoog mogelijk te houden is goed zicht essentieel. Voor elke situatie ontwikkelen we professionele zichtoplossingen van hoge kwaliteit met als doel meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Vision is our Mission®

Optimaal zicht op- en rondom alle Ship-to-Shore (STS) kranen, straddle carriers, portaalkranen (RTG & RMG), overslagkranen en vakwerk-havenkranen zou in de visie van Orlaco vanzelfsprekend moeten zijn. Orlaco werkt wereldwijd nauw samen met system integrators aan de integratie van camera-monitorsystemen. Daarnaast ontwikkelt en produceert Orlaco standaard en maatwerk CCTV-systemen. Onze CCTV-systemen worden volgens de hoogste kwaliteitseisen ontwikkeld en geproduceerd. Zo voldoen we aan internationale standaarden en normen zoals Green Award, IATF 16949, ISO 9001, ISO 14001, RRR-certificaat, RMRS, IEC, IECex en ATEX Certificaat voor Ex-producten.

Havenkraan Specials

Voor de meeste zichtoplossingen op STS-kranen is maatwerk noodzakelijk om aan alle wensen te voldoen. Maak kennis met het maatwerk van Orlaco. Met onze expertise in Havenkraan Specials, realiseren wij systemen die geschikt zijn voor elke toepassing. Onze specialisten nemen het volledige traject van tekentafel tot inbedrijfstelling voor hun rekening. Wij ontwerpen voor jou een volledig systeem op maat en integreren dit op de aanwezige netwerk-infrastructuur en technologie (analoog en/of digitaal). Bij het samenstellen van jouw systeem gebruiken wij zo veel mogelijk Orlaco componenten. Zodoende garanderen wij de beste kwaliteit en het meest efficiënte systeem. Neem contact op met onze specialisten voor maatwerk.

Onze zichtoplossingen

Ontdek hieronder onze professionele standaard zichtoplossingen. Neem voor meer informatie over standaard- en maatwerkzichtoplossingen contact op met onze specialisten.

Zicht-op-spreader

Een zoomcamera, die vanaf de trolley altijd recht naar beneden op de spreader kijkt, brengt het werkgebied scherp in beeld. Met de monitor in de cabine heeft de machinist altijd loodrecht zicht tijdens het hijsen.

Zicht-op-twistlocks

Bij het oppakken van containers heeft de machinist zeer beperkt tot geen zicht op de twistlocks. Het goed positioneren en vergrendelen van containers is daarmee een lastige en tijdrovende klus. Met View-on-twistlock camera's onder de spreader heb je goed zicht op de twistlocks. Hierdoor is de afhandeling van containers een stuk sneller en veiliger te realiseren.

Zicht-op-gangway

Met behulp van een camera die kijkt op de gangway krijgt de machinist van een STS-kraan eenvoudig zicht op hetgeen wat zich onder de kraan afspeelt. Door de hoeveelheid activiteiten die juist daar vaak plaatsvinden behoudt de machinist het overzicht en kan zo beter anticiperen dan wel ongelukken voorkomen tijdens het verplaatsen van containers.

Zicht-op-grendel

Als een STS-kraan niet operationeel is, dan wordt de boom omhooggelift. Door het monteren van een camera boven bij het vergrendelpunt kan de machinst altijd de borging controleren.

Machinekamer-zicht

Krijg direct zicht in de machinekamer bovenin een STS-kraan om machines en lieren in de gaten te houden. Dat vraagt om solide camera's die optimaal blijven presteren onder zeer hoge temperaturen. Vaste camera's of een pan & tilt zoomcamera van Oraco bieden uitkomst. De camerabeelden zijn uiteraard door de machinist te bekijken of op afstand.

Backreach-zicht

Een pan en tilt zoom-camera op het backreach platform van een STS-kraan zorgt voor een zeer groot blikveld die geschikt zijn voor logistieke en operationele doeleinden. De camera's kunnen op afstand via bestaande netwerken worden bekeken om zo een breed werkveld te bekijken. Met de krachtige zoomfunctie verkrijg je een zeer gedetailleerd beeld om zo elke detail in de gaten te kunnen houden.

Driven-direction-zicht

Rijd altijd veilig met het Driven-direction-zicht systeem van Orlaco. Door middel van twee, drie of vier camera’s op de kraanpoten van een STS- of portaalkraan heb je altijd een duidelijk overzicht op de omgeving rondom de kraan. De monitor in de cabine biedt bijvoorbeeld een quad-weergave wanneer de kraan stil staat. Bij het verplaatsen naar links of rechts zie je bijvoorbeeld een splitscreen-weergave van de benodigde camerabeelden. Met de Driven-direction-zicht voorkom je eenvoudiger aanrijdingen.

Achterzicht

Met een achterzichtcamera van Orlaco achter onder de cabine van een STS-kraan heb je zicht op de gangway en backreach gebied van de kraan. Dit is essentieel om containers veilig naar achter te kunnen verplaatsen. Indien nodig kan de machinist nu vroegtijdig ingrijpen als zich een onveilige situatie voordoet. Zo kunnen botsingen en andere incidenten worden voorkomen.

Hijslastzicht

Een hijslastzichtcamera op een vakwerkhavenkraan, die vanaf de punt van de giek altijd recht naar beneden op de haak/last kijkt, brengt het werkgebied scherp in beeld. Met de monitor in de cabine heeft de machinist altijd zicht tijdens het hijsen, waar de haak en last ook hangt. Door de camera heeft de machinist een compleet overzicht op het schip en op het dok.

Lierzicht

Met een lierzichtsysteem op een vakwerkhavenkraan heb je optimaal zicht op de lieren en andere kabels. Dit is van belang om het proces van het op- en uitrollen van kabels te bewaken en schade hieraan te voorkomen. Met één druk op de monitor schakelt de machinist eenvoudig tussen verschillende camerabeelden op de kraan.

Toolzicht

Met Toolzicht krijg je beter zicht op het gereedschap van je overslagkraan en werk je vele malen efficiënter. Met behulp van een toolzicht camera voer je het laden of lossen sneller en beter uit. Wanneer het niet mogelijk is om een videokabel aan te leggen, dan is het systeem te voorzien van een draadloze videoverbinding.

Zijzicht

Draaien of van rijrichting wisselen wordt een stuk makkelijker met een Orlaco zijzichtcamera. Het gebied direct naast de straddle carrier of het andere transport dat het voertuig nadert wordt eenvoudig in beeld gebracht. Met een zijzichtcamera wordt elke manoeuvre een stuk veiliger, efficiënter en comfortabeler en zijn andere voertuigen en obstakels duidelijk zichtbaar. Dit camera-monitorsysteem is te combineren met achterzicht om het zicht verder te optimaliseren.

Positioneringssysteem

Straddle carriers zijn essentieel voor het verplaatsen van containers voor o.a. STS-kranen en vrachtwagens. Door de grote tijdsdruk is optimale efficiëntie en veiligheid van groot belang. Met een positioneringssysteem van Orlaco positioneert de machinist van een straddle carrier optimaal de containers in de gangway onder de STS-kraan, zodat deze in één rechte lijn de container kan oppakken. Via twee camera’s links en rechts van de straddle carrier ziet de machinist precies of de containers optimaal in het midden zijn gepositioneerd. Aan de hand van de positioneringslijn op de monitor en de lijnen op de poot van de STS-kraan kan dit zeer nauwkeurig.

Maatwerk zichtoplossingen

Naast de bovengenoemde standaard zichtoplossingen kunnen de camera-monitorsystemen van Orlaco op diverse andere manieren worden samengesteld en of worden toegepast. Neem voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen contact op met onze specialisten.