Camerasystemen voor hulpverleningsvoertuigen

De camerasystemen voor hulpverleningsvoertuigen van Orlaco bieden voor ieder type voertuig de juiste zichtoplossing en meer veiligheid. Hulpverleningsvoertuigen zijn er om burgers zo efficiënt en veilig mogelijk in veiligheid te stellen en daarbij is optimaal zicht van cruciaal belang. Voor elke situatie ontwikkelen we professionele zichtoplossingen van hoge kwaliteit met als doel meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Vision is our Mission®

Optimaal zicht rond alle hoogwerkers, crashtenders, bosbrandvoertuigen en hulpverleningsvoertuigen zou in de visie van Orlaco vanzelfsprekend moeten zijn. Orlaco werkt wereldwijd nauw samen met OEM’ers aan de integratie van camera-monitorsystemen. Daarnaast ontwikkelt en produceert Orlaco standaard en maatwerk zichtoplossingen specifiek voor de after-market.

Onze camera-monitorsystemen worden volgens de hoogste kwaliteitseisen ontwikkeld en geproduceerd. Zo voldoen we aan internationale standaarden van de automotive industrie zoals IATF 16949 en methoden zoals APQP/PPAP.

Onze zichtoplossingen

Ontdek hieronder onze professionele standaard zichtoplossingen. Neem voor meer informatie over standaard- en maatwerkzichtoplossingen contact op met onze specialisten.

Mastzicht

Het zicht op de hulpverleners in de korf is vanaf de grond beperkt en ontbreekt in sommige gevallen volledig. Met de mastcamera houd je altijd zicht op de korf, ook als deze zich achter hoge gebouwen of objecten bevindt. Dankzij dit zicht is de samenwerking tussen de hulpverleners in de korf en op de bok gecoördineerder en veiliger.

Korfzicht

Tijdens het blussen of bij reddingsacties is de mast of ladder beperkt te volgen vanaf de grond. Een Orlaco korfzicht systeem biedt jou duidelijk beeld van de situatie bovenin de mast of ladder. Met dit systeem ben je verzekerd van een veilige en efficiënte inzet van de hoogwerker of ladderwagen en maakt samenwerking tussen de hulpverleners op de grond en in de lucht nog optimaler.

Runwayzicht

Bij brandbestrijding op bijvoorbeeld vliegvelden en in bossen is het door de zware rookontwikkeling en de intensiteit van het vuur onmogelijk om te bepalen waar de exacte brandhaard is en hoe het voertuig het beste veilig kan komen aanrijden. Een Runway-camerasysteem biedt jou de oplossing om door de rook heen te kijken. Via een warmtebeeld- en zoomcamera zie je de omgeving gedetailleerd en in combinatie met warmtebeelden. De beelden zijn tevens vast te legen met een optionele recorder om de werkzaamheden achteraf te analyseren.

CornerEye®

Front- en Trottoirspiegels zijn niet meer nodig. Breng dode hoeken aan de voor- en zijkant van trucks real-time in beeld met ons grensverleggende digitale HD-camera-monitorsysteem Cornereye. Het systeem heeft een groothoeklens dat gecombineerd met de nieuwste technologieën een zichtveld van 270° oplevert. Hierdoor krijg je fietsers en voetgangers goed in beeld (klasse V en VI) en sla je veilig rechtsaf. Zo manoeuvreer je efficiënt en moeiteloos door de drukste verkeerssituaties.

Meer over CornerEye

MirrorEye™

Een innovatief en intelligent camerasysteem dat de zijspiegels op trucks vervangt én het zicht voor de chauffeur verbetert. MirrorEye beschikt over High Definition camera’s met onder meer nachtzicht en automatische panningfunctie. Daarnaast bespaart MirrorEye je brandstof ten opzichte van een traditionele truck met zijspiegels.

Meer over MirrorEye

RearView

Met een achterzichtcamera van Orlaco op je truck heb je beter zicht op het werkgebied achter de truck en rijd je veiliger achteruit. De monitor in de cabine schakelt automatisch over op het camerabeeld als je de achteruitrijdversnelling inschakelt. Continue- of handmatige bediening is natuurlijk ook in te stellen. Daarnaast is het rear view-camerasysteem te monteren op elke truckcombinatie.

Meer over RearView

RadarEye®

Altijd veilig achteruit rijden met een achterzichtcamera in combinatie met RadarEye op je truck. Dit camerasysteem is uitgerust met achteruitrijsensoren die je door middel van geluidssignalen en grafische overlays direct waarschuwt voor gevaarlijke situaties. Het RadarEye systeem van Orlaco is uit te breiden met meerdere sensoren om zo bijvoorbeeld ook andere gevaarlijke zones te detecteren. Verder is dit systeem in te zetten als dode hoek assistentie om fietsers en voetgangers te detecteren.

Meer over RadarEye

Frontzicht

Vervang je frontspiegel door onze front-zichtcamera. Een camera die het klasse VI-gebied perfect in beeld brengt, zodat je fietsers en voetgangers altijd op tijd ziet. Met een front view camera van Orlaco op je truck breng je dode hoeken in beeld en profiteer je van optimaal zicht voor de truck.

Zijzicht

Afslaan of van rijstrook wisselen met een truck wordt een stuk makkelijker met een Orlaco zijzichtcamera. Het gebied direct naast de truck of het verkeer dat de truck nadert wordt eenvoudig in beeld gebracht. Met een zijzichtcamera wordt de manoeuvre een stuk veiliger, efficiënter en comfortabeler en zijn verkeersgebruikers en obstakels duidelijk zichtbaar. Dit camera-monitorsysteem is te combineren met front- en achterzichtsystemen om het zicht verder te optimaliseren.

SurroundView

Het SurroundView systeem van Orlaco biedt jou een 360° totaal overzicht rondom de truck zonder enige vertraging. Doordat de beelden niet softwarematig worden samengevoegd blijft alles rondom de truck zichtbaar zonder dat er wazige en vervormde overlappingen zijn. De beelden zijn in verschillende lay-outs in te richten en te schakelen op basis van de richtingaanwijzers en/of op snelheid. Personen en objecten die zich rondom het voertuig bevinden zijn daardoor altijd en in real time in beeld.

Maatwerk zichtoplossingen

Naast de bovengenoemde standaard zichtoplossingen kunnen de camera-monitorsystemen van Orlaco op diverse andere manieren worden samengesteld en of worden toegepast. Neem voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen contact op met onze specialisten.