Camerasystemen voor landbouwmachines

De camerasystemen voor landbouwmachines van Orlaco bieden voor ieder type machine de juiste zichtoplossing en meer veiligheid. Efficiëntie en innovatie staan centraal in de landbouwmarkt. De duurzame inzetbaarheid en hoge productiviteit van deze machines is van groot belang. Om optimale productiviteit en efficiëntie te bereiken is zicht cruciaal. Voor elke situatie ontwikkelen we professionele zichtoplossingen van hoge kwaliteit met als doel meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Vision is our Mission®

Optimaal zicht rondom alle landbouwmachines zou in de visie van Orlaco vanzelfsprekend moeten zijn. Orlaco werkt wereldwijd nauw samen met OEM’ers aan de integratie van camera-monitorsystemen. Daarnaast ontwikkelt en produceert Orlaco standaard en maatwerk zichtoplossingen specifiek voor de after-market. Onze camera-monitorsystemen worden volgens de hoogste kwaliteitseisen ontwikkeld en geproduceerd. Zo voldoen we aan internationale standaarden van de automotive industrie als IATF 16949, werken met beproefde automotive methodes als APQP/PPAP en zijn we aangesloten bij de AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). De producten zijn robuust, compact, stof- als waterdicht (IP68 & IP69K), zijn bestand tegen extreem lage- en hoge temperaturen en beschikken over een hoge schok- en vibratiebestendigheid en voldoen aan de hoogste EMC eisen.

Onze zichtoplossingen

Ontdek hieronder onze professionele standaard zichtoplossingen. Neem voor meer informatie over standaard- en maatwerkzichtoplossingen contact op met onze specialisten.

RearView

Met een achterzichtcamera van Orlaco op je tractor, wagen of machine heb je beter zicht op het werkgebied achter het werktuig en rijd je veiliger achteruit. De monitor in de cabine schakelt automatisch over op achterzicht als je de achteruitrijdversnelling inschakelt. Continue- of handmatige bediening is natuurlijk ook in te stellen. Daarnaast biedt een achterzichtcamera zicht op het werkproces van machines of helpt het bij het aan- of loskoppelen van wagens. Achterzicht is te monteren op elke type landbouwmachine.

Meer over RearView

Toolzicht

Vanuit de cabine heb je vaak beperkt zicht op tools die gebruikt worden op machines, zoals op verreikers, overslagkranen of graafmachines. Voor deze vaak specifieke werkzaamheden biedt toolzicht optimaal zicht op alle handelingen waarbij het directe zicht wordt belemmerd. Denk aan zicht op klemmen, kantelaars, vorken, ploegen of graafbakken waardoor je de handelingstijd verkort en de veiligheid aanzienlijk vergroot.

Frontzicht

Met onze frontzichtcamera heb je altijd een duidelijker beeld van hetgeen zich voor de machine afspeelt. Een voorlader op bijvoorbeeld een tractor blokkeert het zicht en daarmee is het gebied aan de voorzijde moeilijker zichtbaar. De frontzicht- camera kijkt over de blokkeringen heen en levert een ruim beeld van de omgeving voor de machine, waardoor je aanrijdingen voorkom en efficiënter werkt.

RadarEye®

Altijd veiliger rijden met een camera in combinatie met RadarEye op je tractor of machine. Dit camerasysteem is uitgerust met sensoren die je door middel van geluidssignalen en grafische overlays direct waarschuwt voor gevaarlijke situaties. Het RadarEye systeem van Orlaco is uit te breiden met meerdere sensoren om zo bijvoorbeeld rondom de machine gevaarlijke zones te detecteren.

Crosszicht

Crosszicht is de oplossing voor tractors met groot voorzetapparatuur, zoals frontmaaiers of een contragewicht. Door de voorzetapparatuur is het opdraaien of kruisen van een weg zeer gevaarlijk, doordat de bestuurder niet of zeer beperkt zicht heeft op de kruisende weg. Dit omdat hij ver weg zit van de voorkant van het voertuig. Crosszicht biedt dan uitkomst. Twee camera's, links en rechts op het voorzetstuk bieden het essentiële zicht om veilig te kunnen oversteken of de weg op te draaien.

SurroundView

Het SurroundView systeem van Orlaco biedt jou een 360° totaal overzicht rondom de machine zonder enige vertraging. Doordat de beelden niet softwarematig worden samengevoegd blijft alles rondom de machine zichtbaar zonder dat er wazige en vervormde overlappingen zijn. De beelden zijn in verschillende lay-outs in te richten en te schakelen op basis van de richtingaanwijzers en/of op snelheid. Personen en objecten die zich rondom het voertuig bevinden zijn daardoor altijd en in real time in beeld.

Proceszicht

Met proceszicht heb je vanuit de machine optimaal zicht op verschillende processen, zoals het zaaien, poten, sproeien of oogsten. Via de monitor in de cabine heb je continu zicht op bijvoorbeeld de kipper bij het oogsten en zie je op tijd wanneer de dumper bijna vol is. Zo werk je een stuk efficiënter. Verbeter het comfort, de efficiëntie en voorkom schades met een proceszicht oplossing op jouw landbouwmachine.

Maatwerk zichtoplossingen

Naast de bovengenoemde standaard zichtoplossingen kunnen de camera-monitorsystemen van Orlaco op diverse andere manieren worden samengesteld en of worden toegepast. Neem voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen contact op met onze specialisten.