LoadView: meer veilige hijsbewegingen op een dag

Met het camerasysteem LoadView heb je als kraanmachinist perfect zicht op de instructies van de rigger, de hijshaak, de lading én de situatie daaromheen. Hierdoor kun je moeiteloos en met een vertrouwd gevoel de haak sneller heffen en laten zakken, waardoor je meer veilige hijsbewegingen maakt en de klus dus binnen de gestelde tijd klaart.

Veiliger werken met LoadView

De LoadView-camera wordt gemonteerd aan het eind van de giek en hangt loodrecht naar beneden. Hierdoor brengt de camera de kraanhaak, de last en het werkgebied in beeld. De optionele oliegedempte beugel zorgt ervoor dat de camera niet gaat zwaaien en altijd gericht blijft op de haak, waardoor de kraanmachinist deze altijd schokvrij in beeld heeft. Zo kan de machinist meer hijsbewegingen maken per shift en direct reageren wanneer een hijsoperatie gevaarlijk dreigt te worden.

Nooit meer turen in de verte

Een kraanmachinist heeft dankzij LoadView optimaal zicht op de hijshaak, de last en het werkgebied. Vanwege het goede zicht kan nauwkeuriger gewerkt worden, waardoor de machinist minder stress ervaart. Ook hoeft de machinist niet meer in de verte te turen en onnatuurlijke houdingen aan te nemen om veilig te kunnen hijsen. De ergonomie wordt zo verbetert, waardoor schouder- en nekspieren worden ontlast. LoadView verhoogt zo het comfort van de machinist.

Zoomfunctie voor op grote hoogte

LoadView bestaat uit een camera met 40x optische zoom en autofocus. Via een afstandsbediening of voetpedaal kan de kraanmachinist gemakkelijk inzoomen op de last, waardoor deze beter in beeld gebracht wordt. Hierdoor kan de machinist de situatie nog beter inschatten, waardoor veiliger gewerkt kan worden.

Machinist niet afhankelijk van een rigger

Om hijswerkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, is een rigger een belangrijk persoon. Als hijsbegeleider slaat de rigger de lasten aan de haak en begeleidt deze tijdens het hijsen. Communicatie met de hijskraanmachinist is belangrijk, omdat een machinist in lang niet alle gevallen zelf de last kan zien. Het hijsen van lading kan potentieel gevaarlijk zijn als de lading niet op de juiste manier vastgemaakt wordt of als er geen goede communicatie is met de hijskraanmachinist. Met LoadView kan de machinist de haak, last en het werkgebied wel zien en is deze dus niet meer afhankelijk van een rigger. Het stelt machinisten in staat proactief te reageren bij onverwachte gebeurtenissen, waardoor gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden.

Bedraad

Het hijslastzicht-camerasysteem kan bedraad aangesloten worden op de monitor in de cabine. LoadView kan op onder andere telescoopkranen, vakwerkkranen en havenkranen bedraad worden aangesloten. Voor het oprollen van de kabel tijdens het transport van de kraan wordt een robuuste kabeltrommel meegeleverd. Deze wordt gemonteerd in het broekstuk van de kraanmast.

LoadView camera-monitorsysteem

Het hijslastzicht-camerasysteem LoadView bestaat uit een camera, monitor en bijpassende bekabeling of draadloze unit. Neem contact met ons op voor meer informatie of gebruik onze configurator om een passend systeem samen te stellen.

AF-Zoom camera
De AF-Zoom Camera is schok- en vibratiebestendig, stikstof gevuld en waterdicht (IP69K). De camera heeft 40x optische zoom en heeft een verwarmd lensglas, waardoor deze ook in winterse weersomstandigheden optimaal functioneert. Daarnaast beschikt de camera over een 0 lux nachtzichtmode en een ingebouwde helderheidsfunctie voor beter zicht in donkere situaties.

Multikabel
Voor een bedrade oplossing heeft Orlaco speciale multikabels ontwikkeld. De EMC-afgeschermde multikabels zijn ADR goedgekeurd, beschikken over aangegoten waterdichte (IP67) connectoren en zijn bestand tegen olie en benzine.

7” of 12” RLED Monitor
Orlaco beschikt over een 7” en 12” RLED Monitor. De monitoren zijn schok- en vibratiebestendig, passen automatisch de helderheid van het beeld aan het omgevingslicht aan.

Bijpassende accessoires
Voor LoadView heeft Orlaco verschillende accessoires beschikbaar, zoals bijpassende kabelhaspels, bekabeling, battery packs, accukabels, oplaadsystemen, zonnepanelen, connectoren, switchers, bestuuringssystemen en videorecorders. 

Configureer zelf je camerasysteem

Met onze online configurator kies je precies wat je nodig hebt en kun je vervolgens meteen een offerte aanvragen van het door jou gekozen systeem. Alles wat je in deze configuratie kunt configureren is passend en is samengesteld door Stoneridge-Orlaco op basis van de huidige kennis en ervaring.
 

Configureer je eigen LoadView systeem