Stoneridge-Orlaco presenteert de volgende generatie digitale vision-oplossingen op BAUMA 2022

Stoneridge-Orlaco is aanwezig op BAUMA 2022 in München (Duitsland) van 24 - 30 oktober 2022. Tijdens de show presenteren we een aantal van onze nieuwste slimme vision-oplossingen voor de bouwsector.

Door de zichtbaarheid van de operator te verbeteren met de volgende generatie digitale producten van Stoneridge-Orlaco, wordt de veiligheid op een bouwplaats verder verbeterd. Onze digitale vision-oplossingen zijn ontworpen voor de omstandigheden op het bouwterrein, voorkomen blinde hoeken en vergroten het bewustzijn van de operator over zijn omgeving. Dit resulteert in een veiligere werkplaats met minder schade aan apparatuur, minder uitvaltijd en meer vertrouwen bij de operators waardoor de productiviteit toeneemt.

Personen en objecten detecteren met SmartCAM
Tijdens BAUMA demonstreren we onze high-tech SmartCAM. Deze geavanceerde slimme camera identificeert en volgt automatisch personen op het werkterrein. Wanneer een persoon wordt gedetecteerd, waarschuwt het systeem de bestuurder met visuele waarschuwingen op basis van de afstand van de machine. Bezoek onze stand om alle voordelen van dit nieuwe hightech-systeem te ervaren.

Digitale oplossingen voor de bouwsector
Daarnaast geven we een demonstratie van onze 10-inch ELED digitale monitor in combinatie met de EMOS I Ethernet-camera en de opvolger daarvan, de EMOS II-camera. De nieuwe high-definition 10-inch ELED biedt een hoge resolutie die haarscherpe beelden levert, waardoor operators een optimaal zicht op hun werkomgeving hebben. Het compacte ontwerp maakt de ELED ideaal voor vision-oplossingen op bouwmachines, kranen en vorkheftrucks.

Digital LoadView-camerasysteem voor kranen
Stoneridge-Orlaco presenteert ook het draadloze Digital LoadView HD-camerasysteem. Dankzij dit hoogwaardige systeem heeft de kraanmachinist een haarscherp zicht op de instructies die de rigger geeft, evenals op de hijshaak, de last en de omgeving rondom de kraan. Hierdoor kan de kraanmachinist de haak moeiteloos omhoog en omlaag brengen, wat de hijswerkzaamheden veiliger maakt en de werkzaamheden binnen de beschikbare tijd kunnen worden uitgevoerd. Het Digital LoadView-camerasysteem is geschikt voor installatie op apparatuur zoals telescopische kranen, torenkranen, rupskranen en havenkranen.

Slimme oplossingen van de toekomst
De bouwplaats van de toekomst zal grotendeels worden gestuurd door voertuigconnectiviteit, cloudgebaseerde functies en kunstmatige intelligentie (AI). Algoritmes die live-beelden analyseren en scannen op veiligheidsrisico's, slimme robotica die repetitieve constructieactiviteiten overneemt, waardoor de productiviteit wordt verbeterd en bouwmachines kosteneffectief en zelfrijdend zijn. Hierdoor worden de lasten efficiënter geleverd en worden vertragingen en het brandstofverbruik tot een minimum beperkt. Bij Stoneridge-Orlaco begrijpen we deze markttrends en gaan we van zicht voor operators naar het toevoegen van operationele inzichten voor onze klanten in de vorm van aangepaste veiligheidsrapporten op basis van slimme vision-systemen die via de cloud zijn verbonden.

Tijdens de BAUMA is ons team beschikbaar om huidige uitdagingen en toekomstige slimme vision-oplossingen te bespreken. We zijn klaar om vragen te beantwoorden en oplossingen op maat te bespreken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of bezoek ons in hal 2 op stand 201 van 24 - 30 oktober in het Trade Fair Centre Messe München.