9-12 maart, MODEX 2020, Atlanta (USA), Booth #6506

De orderdoorlooptijd in magazijnen is door de e-commerce steeds verder onder druk komen te staan. Zo moeten pakketten op steeds kortere termijn worden bezorgd. Met als snelste optie: ‘same-day delivery’: in de middag besteld, dezelfde avond in huis. Om te voldoen aan de hoogst mogelijke serviceniveaus, doen steeds meer systemen hun intrede om kostbare tijd te besparen. Een centrale rol is hierbij weggelegd voor digitale camera’s.

Tot voor kort werden analoge camerasystemen hoofdzakelijk gebruikt voor zicht rondom de vorken van reachtrucks. Dankzij dit beeld kunnen orders namelijk twee keer sneller worden gepickt, waardoor dus tijd en geld wordt bespaard. Daarnaast vergroot het zicht rondom de lepels de veiligheid van het picken en wordt de kans op schades, ongelukken en stilstand verkleind.

Digitale transitie
Door de komst van digitale camerasystemen ontstaan veel nieuwe mogelijkheden. Door het haarscherpe beeld van de digitale camerasystemen is het bijvoorbeeld mogelijk om barcodes via de monitor te lezen. De bestuurder kan hierdoor direct in de reachtruck de barcode scannen en zo sneller en veiliger werken. In de nabije toekomst is het zelfs mogelijk dat het scanproces met behulp van camera’s wordt geautomatiseerd. Tevens zal het mogelijk worden om camera’s als input te gebruiken om personen en objecten te herkennen, waardoor de veiligheid nog verder wordt vergroot en de beoogde servicegraad kan worden gerealiseerd.

Digitale camera’s maken het ook mogelijk om verschillende beelden te ‘stitchen’ tot één 360-graden bird view. De bestuurder kan zo in één oogopslag rondom zijn hele voertuig kijken. Met bird view heeft een reachtruck geen enkele dode hoek meer en dat maakt het manoeuvreren tussen smalle stellinggangen heel eenvoudig.

Camera als essentieel component
Bij Stoneridge-Orlaco zien wij de rol van camera’s veranderen van accessoires tot essentiële componenten om de productiviteit te verhogen en de veiligheid te waarborgen. Bovendien voorzien wij een verschuiving in de verkoop van reachtrucks naar de verkoop van efficiency en veiligheid. Digitale camera’s zullen hierin een onmisbare rol spelen.

Bezoek ons op MODEX 2020
Stoneridge-Orlaco is van 9 tot en met 12 maart aanwezig op MODEX 2020 in Atlanta (Verenigde Staten). Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en maatwerkoplossingen te bespreken. Neem contact met ons op voor een afspraak of bezoek bij stand #6506.

Bezoek de website van MODEX 2020 voor meer informatie over de beurs.


Producten van Stonerdige-Orlaco op MODEX 2020

HMOS GMSL digitale camera
De HMOS camera is een veelzijdige real-time digitale camera die gemonteerd kan worden op verschillende plekken op de mast of vorkenbord. Deze camera's worden gebruikt voor View-on-forks en Mid-mast view systemen op reachtrucks, zijladers of heftrucks.
CFMC vorkheftruckcamera
De CFMC camera is een speciale RVS heavy duty camera die gemonteerd wordt aan de binnenkant van de vork. Deze camera wordt gebruikt voor Fork view systemen op reachtrucks en zijladers.

EMOS Ethernet camera
De RTP/AVB EMOS Ethernet camera's zijn ideaal voor integratie in onboard computersystemen. De Ethernet techniek in deze camera zorgt voor een realtime beeld in HD-kwaliteit. Deze camera's met een M12 D-coded Ethernet connector zijn geschikt voor aansluiting op monitoren en HMI’s van derden.