5x voordelen van camera’s op een vorkheftruck

De heftruck is een van de meest voorkomende oorzaken van ongelukken bij bedrijven. De oorzaak? Het slechte zicht. Installeer je het camerasysteem Forkview, dan neemt het risico op ongevallen significant af. Bijkomend voordeel is dat de productiviteit stijgt en de kosten door schades dalen. Op onze website hebben we deze én meer voordelen op een rij gezet.

1. Veiligheid verhogen met meer zicht
Als de vorkheftruck een lading heeft, is de voorkant helemaal geblokkeerd waardoor er vele dode hoeken ontstaan. Camera’s op een heftruck verhogen de veiligheid, doordat de bestuurder direct zicht heeft op de vloer vóór de heftruck. Met een camera worden dode hoeken en obstakels goed in beeld gebracht, waardoor ongelukken voorkomen worden.

2. Twee keer zo snel werken
Doordat een chauffeur met een camerasysteem beter zicht heeft, kan hij tijd besparen waardoor de productiviteit toeneemt. Zo kan een bestuurder met Forkview twee keer sneller werker dan een chauffeur zonder camerasysteem.

3. Minder ziekteverzuim
Dankzij een ergonomisch gepositioneerde monitor kijkt de chauffeur in een natuurlijke kijkrichting. Zo hoeft de bestuurder minder vaak in een onnatuurlijke houding naar boven te kijken. Hierdoor worden schouder- en nekspieren ontlast, waardoor de kans op ziekteverzuim daalt en productiviteit stijgt.

4. Schade voorkomen met een camera
Een bestuurder heeft met een camera beter zicht op zijn omgeving, waardoor de kans op een aanrijding minimaal is. Met Forkview heeft de chauffeur zicht op zowel de linker als de rechter lepel. De bestuurder ziet zo direct op zijn monitor of de vork goed gepositioneerd is, zodat de lepels op de juiste manier in de palletopeningen gestoken kunnen worden. Forkview voorkomt zo ongelukken en schades aan de machine, de stelling of lading.

5. Kostenbesparende investering
Een camerasysteem voorkomt schades en ongevallen en dus kosten. En doordat de investering er ook nog eens voor zorgt dat de productiviteit stijgt, verdient het camerasysteem zich direct terug.

Een camera vergroot de veiligheid in het magazijn, bespaart tijd tijdens het verplaatsen van goederen en verbetert de ergonomie van de chauffeur. Neem contact met ons op voor een offerte of vraag een demo aan.

Meer informatie over camerasystemen voor heftrucks