Buscamera MirrorEye draagt bij aan verkeersveiligheid 4 oktober 2019

Nauwe straten, veel fietsers en voetgangers en een hoop autoverkeer. Als buschauffeur in een drukke stad is goed zicht op de omgeving dan ook essentieel om ongevallen te voorkomen. Door conventionele spiegels te vervangen door MirrorEye, wordt het zicht rond een bus verbeterd waardoor de veiligheid van de chauffeur, de passagiers en andere weggebruikers wordt vergroot.

Bussen en coaches rijden vaak in krappe en drukke steden waar zich veel fietsers en voetgangers bevinden. Ongevallen tussen bussen en deze kwetsbare weggebruikers komen dan ook geregeld voor. Om ongelukken te voorkomen, zou een bus voorzien moeten zijn van spiegelvervangsysteem MirrorEye. Dit systeem brengt een groter zichtveld in beeld dan conventionele spiegels. Met beter én meer zicht rondom de bus kan een chauffeur comfortabeler rijden en eenvoudiger manoeuvreren in alle verkeerssituaties.

Beter zich met MirrorEye
MirrorEye brengt de gehele zijkant van het voertuig in beeld, inclusief de dode hoek. Het camerasysteem dekt zelfs een zichtveld af dat groter is dan zichtklasse II, IV en V, waardoor het systeem de verkeersveiligheid significant vergroot. Daarnaast biedt MirrorEye in vergelijking met conventionele spiegels altijd een haarscherp en gedetailleerd beeld, ook bij laagstaande zon, regen, sneeuw en stof. Verder passen de camera’s zich moeiteloos aan tussen het licht en donker in tunnels en bieden ook ’s nachts een perfect zicht.

Meer informatie over MirrorEye