Draadloos camerasysteem voor kraanwagens biedt perfect zicht op hijswerk

Stoneridge-Orlaco maakt met een nieuw draadloos camerasysteem hijsen met een kraanwagen veiliger en efficiënter. Het high-end en schokbestendige systeem biedt de machinist stabiel en scherp zicht op de lier, lading, locatie en de situatie daaromheen.

De ontwikkeling van autolaadkranen heeft de afgelopen jaren niet stil gestaan, zo worden steeds meer kranen ontwikkeld voor speciale doeleinden. Autolaadkranen in het zwaardere segment worden bijvoorbeeld voorzien van een tweede knikarm. Hierdoor worden de mogelijkheden van de kraan vergroot, zo reiken sommige kranen tot een hoogte van 57 meter. Deze kranen kunnen ingezet worden op bouwplaatsen om op grote hoogte profielen te plaatsen of de last over daken te hijsen. Door de hoogte heeft een machinist echter geen goed zicht meer op zijn lading, daarom zijn zichtoplossingen essentieel geworden om de veiligheid en productiviteit te vergroten.

Veilig hijsen met een autolaadkraan
Met het draadloze camerasysteem van Stoneridge-Orlaco heeft de bestuurder via een tablet of display op de belly box de kraanhaak, de last en het werkgebied in beeld. Hierdoor kan de chauffeur zijn kraan nauwkeuriger bedienen, waardoor schades en ongelukken worden voorkomen. Doordat het systeem draadloos is, is de kraanmachinist veel flexibeler en kan hij vrij kan rondlopen op de laad- of losplek. Daarnaast hoeven er geen kabels op ingewikkelde wijze verwerkt worden tussen alle bewegende onderdelen

Het camerasysteem bevat een compacte EMOS Ethernet camera, twee Ethernet Wireless Sender Receiver (WiSR) units en optioneel een tablet. De camera heeft een 100% waterdichte behuizing (IP67 & IP69K), beschikt over HD beeldkwaliteit en een live beeldindicator. De splinternieuwe WiSR biedt draadloze en digitale video-overdracht via wifi. De ontvanger wordt gemonteerd in de buurt van de cabine en de camera en zender aan het einde van de giek op de trolley. Door ze buiten het bereik van bewegende onderdelen te plaatsen, worden beschadigingen en trillingen voorkomen. Dat levert een lange levensduur én zicht op de lier op.

Neem contact op met Stoneridge-Orlaco voor meer informatie.