Draadloze communicatie rukt op in de agrarische sector

De agrarische industrie digitaliseert en automatiseert snel. Connectiviteit en datacommunicatie tussen landbouwmachines worden dus steeds belangrijker. Alleen hoogwaardige communicatie kan werkstromen volledig en betrouwbaar automatiseren.

Veel agrarische ondernemers willen nauwkeuriger werken. Daarvoor moeten hun machines onderling betrouwbaar en veilig communiceren. Stoneridge-Orlaco ontwikkelt en produceert high end apparatuur voor uitstekende communicatie tussen landbouwvoertuigen. Door middel van M2M-communicatie ziet bijvoorbeeld de chauffeur van de oogstmachine hoe vol de graantank achter de tractor is of de chauffeur van de hakselaar ziet de exacte positie van de kippers.

Schokbestendige Ethernetcamera
De Stoneridge-Orlaco EMOS Ethernetcamera (100BASE-TX) is ook verkrijgbaar als EMOS BroadR-Reach (100BASE-T1). Beide camera’s zijn bestand tegen extreme omstandigheden en geschikt voor off-road toepassingen. De camera’s zijn verkrijgbaar met verschillende lensopeningen (30° - 180°), geven beeld vrijwel realtime door en bieden - in combinatie met de beschikbare IR-filters (60° en 120°) - uitstekend nachtzicht.

Robuuste Ethernetmonitor
De splinternieuwe ELED Ethernetmonitor van Stoneridge-Orlaco heeft een volledige glascoating en een capacitief toetsenbord. De monitor is stof- en waterdicht (IP69K), werkt bij temperaturen van -40 °C tot +85 °C, wordt beschikbaar in 7 en 10 inch en geschikt voor zowel Fast Ethernet als voor automotive Ethernet (BroadR-Reach) EMOS-camera's. Ook heeft de monitor de mogelijkheid voor radarintegratie.

Draadloze zender/ontvanger WiSR
Om directe communicatie tussen samenwerkende landbouwmachines op een areaal draadloos mogelijk te maken, introduceert Stoneridge-Orlaco de nieuwe Ethernet Wireless Sender Receiver (WiSR). Deze robuuste zender/ontvanger maakt digitale videoverdracht mogelijk met een minimale vertraging van ongeveer 10 ms. Het bereik van de WiSR is minimaal 150 meter. Doordat de WiSR compatibel is met tablets en HMI’s van derden, zijn de toepassingsmogelijkheden extra groot.

Men kan bijvoorbeeld een ELED monitor op een maaidorser met de ene WiSR verbinden en een EMOS camera in de graantank met de andere WiSR. Parallel kan men dan de camerabeelden uitlezen op een tablet in de tractor of op de ELED monitor.