Innovatie maakt front én troittoirspiegels overbodig

Goed nieuws voor truckfabrikanten. Vrachtwagens uitrusten met dodehoekspiegels hoeft niet meer. Orlaco heeft als eerste RDW-goedkeuring verkregen om een camera-/monitorsysteem te leveren dat beide dodehoekspiegels voor klasse V en VI (front- en trottoir) vervangt: CornerEye®.

Met de wereldprimeur wil Orlaco de verkeersveiligheid vergroten en (gevolg)schades beperken. CornerEye is het eerste systeem dat met haar component approval de spiegels voor de dode hoeken overbodig maakt. Het RDW heeft het systeem conform de R46-richtlijn getest en goedkeuring afgegeven voor toepassing. Een grote aanwinst voor de gehele transportsector.

Extreem ruim zicht: meer dan klasse V en VI
CornerEye excelleert met een camera en monitor in HD-kwaliteit. De camera met 270 graden groothoeklens wordt op de rechter voorkant van de cabine gemonteerd. De 10,1 inch monitor wordt in de cabine aan de passagierskant geplaatst en geeft beelden real-time weer. Zo heeft de bestuurder niet alleen zicht op de verplichte zichtvelden (Klasse V en Klasse VI), maar zelfs enkele meters daarbuiten!

Dode hoek beter onder controle
CornerEye heeft grote voordelen, die van levensbelang zijn. Het zicht en de beeldkwaliteit zijn beter dan bij gewone buitenspiegels en worden ook gegarandeerd onder slechte omstandigheden, zoals bij regen, mist, vorst en zonlichtinval. De lichtgevoelige camera biedt ook ‘s nachts goed zicht en is bovendien EMC-goedgekeurd.

Zelfs ondersteuning bij installatie
Orlaco levert CornerEye voornamelijk aan truckbouwers en -dealers, maar dankzij de robuuste behuizing profiteren ook zware machines van deze noviteit. Om de camera en monitor juist te positioneren, ondersteunt Orlaco ook bij de installatie. Zo is de wereldprimeur dus voor elk transportbedrijf bereikbaar.

Bekijk de video hier!