Maak rijden in het donker prettig en veilig!

Laat licht en vroeg donker. Met slechts acht lichturen per dag bevinden we ons nog altijd in de donkere periode van het jaar. Het zijn voor uw vrachtwagenchauffeurs de zwaarste maanden. Goed zicht is bepaald geen zekerheid, maar tegelijkertijd mogen hun prestaties daar niet onder lijden. Juist in deze tijd hebben uw werknemers ondersteuning nodig. En die kunt u ze als transportbedrijf bieden met de zichtoplossingen van Stoneridge-Orlaco!

Iedere vrachtwagenchauffeur kent het gevoel. Hij rijdt in het schemer door een drukke stad en moet ineens rechtsaf de hoek om. Maar ondanks een dubbelcheck in de zijspiegels, flitst tijdens het afslaan alsnog door zijn hoofd: heb ik alles wel gezien? Gelukkig gaat het meestal goed, maar dat is zeker tijdens deze donkere dagen niet altijd vanzelfsprekend. Want als uw chauffeur een bocht neemt, ziet hij in de buitenspiegel vaak meer van de zijkant van zijn truck dan van de omgeving…

Gevaar rond de truck
Dat gegeven levert bij volledig dagzicht al een uitdaging op. Maar bij schemer en donker komen de moeilijkheden helemaal aan het licht. Het directe zichtvermogen van uw chauffeur neemt dan steeds verder af, waardoor voetgangers, fietsers en overige weggebruikers nog lastiger te detecteren zijn. Zo kunnen uw bestuurders onder donkere omstandigheden de potentiële gevaren rond hun truck soms helemaal niet zien!

Het klinkt vreemd, maar ondanks dat gegeven zijn buitenspiegels sinds de intrede in de jaren ’60 amper gewijzigd. Hoog tijd voor verandering en die is - zoals u ongetwijfeld weet - op komst! Sinds vorig jaar is het in Europa niet meer verplicht dat een vrachtwagen zijspiegels heeft. En die wetswijzing voerde de EU niet voor niets door. Ook in Brussel zien ze in dat spiegelvervangende camerasystemen de toekomst hebben.

Prettiger en veiliger
Niet alleen overdag, maar ook in de vroege ochtend, namiddag, avond en nacht ondersteunen de camera’s van Stoneridge-Orlaco de chauffeur. De lichtgevoeligheid van de sensor zorgt namelijk ook ’s nachts voor een duidelijk beeld. Bovendien zorgt de infraroodfunctie voor meer details en passen de camera’s zich, dankzij automatic brightness control, ook perfect aan bij een overgang van licht naar donker, zoals bij het inrijden van een tunnel. Zo kunt u met de spiegelvervangende camerasystemen het rijden in het donker een stuk prettiger en veiliger maken voor uw chauffeurs.

Meer informatie.