MCB zet Orlaco camerasysteem op DAF’s

Metaalgroothandel MCB uit Valkenswaard heeft haar volledige wagenpark laten voorzien van een Orlaco camerasystem. DAF-dealer De Burgh Eindhoven is momenteel bezig om de camera’s op alle 70 DAF trekkers, plus nog eens 105 opleggers, te monteren.

“Bij het werk dat wij doen moeten we bij de klant veel achteruit naar binnen rijden. Je rijdt dan eigenlijk gewoon één groot zwart gat in. Terwijl je bij deze camera precies kunt zien wat er binnen gebeurt, daarom is dit natuurlijk een top systeem voor ons”, aldus Peter van der Kroft, Mentor chauffeur MCB.

Aan de cijfers is te zien dat het schadebedrag in de afgelopen maanden aanzienlijker is gedaald. Vooral de bumperschades, hoekschades, instapschades, kapotte lampen, etc. “Daarnaast maak je bij de klanten waar je heenrijdt ook schade en dat is natuurlijk niet de bedoeling”, voegt wagenparkbeheerder van MCB, Tino Chel eraan toe.

“Er is natuurlijk minder kans op schades. Het is een stuk veiliger dan dat het eerst was. Je hebt een stuk minder dode hoeken en alles is overzichtelijker en sneller te zien wanneer je aan het manoeuvreren bent”, vertelt Rob van de Wijdeven, chauffeur MCB.

Voorheen moesten de chauffeurs, voordat ze achteruit reden, eerst uit de cabine om te kijken of er niks achter de vrachtwagen stond. Het scheelt nu veel tijd, omdat de chauffeurs een duidelijk beeld hebben van de situatie achter de vrachtwagen.

“Het geeft je gewoon een heel veilig en prettig gevoel dat je veilig achteruit kan rijden” – Jan Willem van der Ark, Mentor chauffeur MCB.

De keuze voor de camerasystemen is goed bevallen bij MCB zo vond ook Tino Chel: “Een achteruitrijcamera; altijd, want je ziet niks tijdens het achteruit rijden bij een vrachtwagen en er kan van alles gebeuren achter je aanhanger.