Nieuwe ethernetcamera’s en -monitoren in 2021 19 januari 2021

De planning van Stoneridge-Orlaco staat in 2021 bomvol nieuwe productlanceringen. Zo verwachten we vier ELED monitoren en diverse ethernetcamera’s, zoals de HD-E Zoom II, EMOS II en E-CFMC. Daarnaast staan ook de Long Range WiSR op de planning. Stoneridge-Orlaco zet vol in op ethernettechnologie, maar waarom eigenlijk?

Digitale video over ethernet biedt dezelfde basisfuncties als zijn analoge PAL/NTSC-tegenhanger, maar met een hogere resolutie en dus betere beeldkwaliteit. Bovendien is het mogelijk om de resolutie van een camera aan te passen, zo kun je tot in HD-resolutie een monitor of HMI van beeld voorzien. Verder zorgt High Dynamic Range (HDR) voor een groter contrast en kleurbereik, waardoor donkere en lichte voorwerpen vlak naast elkaar goed zichtbaar zijn.

Ethernettechnologie maakt het in de toekomst mogelijk om digitaal te pannen en zoomen. Verder kan digitale beeldstabilisatie toegevoegd worden om trillingen tegen te gaan en kunnen de beelden van verschillende camera’s aan elkaar te gestitcht worden tot een 360° surround view. Dit maakt BirdView-oplossingen mogelijk. Ook kunnen applicatie-specifieke algoritmes worden gebruikt om intelligentie toe te voegen, zoals persoonsherkenning. 

Fabrikanten kunnen ethernetsystemen integreren
Het kostenverschil voor een compleet analoog of digitaal camera- monitorsysteem wordt steeds kleiner. Dit is op component niveau het geval, maar komt vooral doordat met ethernettechnologie de architectuur van kabel, connectoren, elektronica en protocollen kan worden gedeeld. Hierdoor wordt flink bespaard op de kosten van de kabelboom. Zo is het mogelijk om met behulp van Unicast, Multicast of Broadcast meerdere videostreams over dezelfde kabel te verzenden naar één of meerdere bestemmingen. Dit is ook draadloos mogelijk. Het grote verschil met een analoog MultiView-systeem is dat er dus geen aparte kabelboom nodig is, maar gebruik kan maken van het bestaande Ethernet netwerk.

Met de verschuiving naar digitaal krijgen gebruikers een veel hogere beeldkwaliteit en kunnen ze profiteren van extra functies. Stonerdige-Orlaco zet daarom vol in op ethernettechnologie om zo de veiligheid verder te verhogen, ergonomie te verbeteren, meer comfort te creëren en te zorgen voor meer efficiëntie.

De eerste productlancering staat gepland voor het eerste kwartaal en begint met de 7” ELED monitor. Houd www.orlaco.com en onze LinkedIn-pagina in de gaten voor meer informatie.