Orlaco 170º Sideview aan jouw zijde

Binnen een stedelijke omgeving is veilig manoeuvreren met een vrachtwagen niet altijd even eenvoudig. Orlaco’s 170º Sideview systeem biedt uitkomst om dit proces veiliger, efficiënter en comfortabeler te realiseren. Dit zichtsysteem in combinatie met front- en achterzicht brengt alle risicovolle gebieden duidelijk in beeld.

Het Sideview systeem van Orlaco bestaat uit een FAMOS camera met 170°-lens die de klasse V ruim in beeld brengt op een 7” monitor. Het gebied aan de zijkant van de vrachtwagen is hiermee optimaal in beeld. Voetgangers, fietsers en obstakels zijn duidelijk zichtbaar en de kans om ze over het hoofd te zien is daarmee aanzienlijk kleiner. Het Sideview systeem is eenvoudig uit te breiden met een achterzicht om het zicht nog verder te optimaliseren.

Zicht aan voor- en achterkant
Achterzicht bestaat uit een FAMOS camera met 118°-lens en brengt het risicogebied aan de achterzijde in beeld. Zodra de vrachtwagen in de achteruitrijversnelling wordt gezet, schakelt het beeld over naar achterzicht. Het afzonderlijke systeem Frontzicht brengt met een FAMOS camera met 102°-lens klasse VI in beeld. De monitor biedt meer zicht op de situatie aan de voorkant van de vrachtwagen, dan wat de chauffeur zelf kan zien vanuit zijn positie.