Stoneridge-Orlaco introduceert Digital LoadView voor kranen 8 september 2022

Stoneridge-Orlaco introduceert het draadloze high-definition (HD) camerasysteem Digital LoadView voor kranen. Dankzij dit high-end systeem heeft de operator een haarscherp zicht op de instructies van de rigger, de hijshaak, de lading én de situatie daaromheen. De kraanmachinist kan zo moeiteloos en met een vertrouwd gevoel de haak sneller heffen en laten zakken, waardoor hij meer veilige hijsbewegingen maakt en de klus zo binnen de gestelde tijd klaart.

Vergroot veiligheid op de bouwplaats
De Digital LoadView-camera wordt gemonteerd boven de kraanhaak en hangt loodrecht naar beneden. Hierdoor brengt de camera de haak, de last en het werkgebied in beeld. De optionele oliegedempte beugel zorgt ervoor dat de camera niet gaat zwaaien en altijd gericht blijft op de haak, waardoor de kraanmachinist deze altijd schokvrij in beeld heeft via de digitale monitor in de cabine. Met Digital LoadView kan de machinist proactief reageren bij onverwachte gebeurtenissen, waardoor gevaarlijke situaties op de bouwplaats voorkomen worden. Dit vergroot de veiligheid tijdens het hijsen.

Meer comfort voor kraanmachinist
Een kraanmachinist heeft dankzij Digital LoadView optimaal zicht op de hijshaak, de last en het werkgebied. Vanwege het goede zicht kan nauwkeuriger gewerkt worden, waardoor de machinist minder stress ervaart en met een vertrouwd gevoel meer hijsbewegingen maken per shift. Ook hoeft de machinist niet meer in de verte te turen en onnatuurlijke houdingen aan te nemen om veilig te kunnen hijsen. De ergonomie wordt zo verbetert, waardoor schouder- en nekspieren worden ontlast. Digital LoadView verhoogt zo het comfort van de machinist.

High Definition Draadloos Systeem
Het digitale hijslast-camerasysteem bevat een AF-Zoom HD-E IP Camera, twee Ethernet Wireless Sender Receiver Longe Range (WiSR LR) units en een industriële heavy duty 10” PhotonView Tablet. De camera heeft een waterdichte behuizing (IP69K), beschikt over HD beeldkwaliteit en een live beeldindicator. De high-end WiSR LR biedt draadloze en digitale video-overdracht via wifi en heeft een maximum bereik van 200 meter. Via de WiSR LR kunnen beelden draadloos getoond worden op de Orlaco PhotonView tablet. De WiSR LR is alleen geschikt voor Orlaco Ethernet camera's, zoals de EMOS Ethernet camera en AF-Zoom HD-E IP camera.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over Digital LoadView of andere gerelateerde cameraoplossingen voor kranen.