Stoneridge-Orlaco wint Innovatie Label Busworld Europe 18 oktober 2019

Stoneridge-Orlaco heeft met MirrorEye® het prestigieuze Innovatie Label 2019 van de Busworld Awards gewonnen. De Busworld Awards zijn één van de belangrijkste prijzen in de bus- en touringcarsector.

De prijzen werden uitgereikt tijdens Busworld Europe in Brussel (België). Alle 514 exposanten van de beurs kregen de mogelijkheid om mee te dingen voor de innovatieaward. Uiteindelijk behaalde Stoneridge-Orlaco met nog 18 exposanten de shortlist in de categorie ‘Innovation Label 2019’. De genomineerde producten in deze categorie behoren tot de beste innovatieve ontwikkelingen in de sector.

Aanvullend heeft Ebusco B.V. in de categorie ‘Innovation Label Vehicles 2019’ gewonnen met hun nieuwe bus Ebusco 3.0. Deze bus is voorzien van MirrorEye van Stoneridge-Orlaco.

Spiegels vervangen met MirrorEye®
Stoneridge-Orlaco krijgt de prijs voor MirrorEye®, het revolutionaire camerasysteem om buitenspiegels van bussen te vervangen door twee High Definition (HD)-camera’s aan de zijkant van een voertuig. Het systeem voldoet aan de spiegelrichtlijnen R46 voor bussen. De chauffeur ziet de camerabeelden realtime op een splitscreen HD-monitor in de raamstijl van het voertuig en heeft zo optimaal zicht op weggebruikers naast en schuin achter het voertuig. MirrorEye® vergroot de veiligheid door een zichtveld af te dekken dat groter is dan zichtklasse II en IV. Het unieke aan MirrorEye® is de optie om een klasse V-camera in dezelfde behuizing toe te voegen, waardoor dode hoeken worden geëlimineerd. MirrorEye® biedt altijd een haarscherp en gedetailleerd beeld, ook bij laagstaande zon, regen, sneeuw en stof. De camera’s passen zich moeiteloos aan tussen het licht en donker in tunnels en bieden ook ’s nachts een perfect zicht dankzij de nachtzichtfunctie. Met beter zicht kun je comfortabel rijden en eenvoudig manoeuvreren in alle verkeerssituaties. Dit vergroot de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers. Dankzij het compacte en aerodynamische design bespaar je bovendien op de brandstofkosten. Dit alles draagt bij aan een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership.

Spiegelvervanging de toekomst
Steeds meer busfabrikanten zetten in op het verhogen van de veiligheid, het creëren van meer comfort voor de buschauffeur en het verbeteren van de ergonomie. Busfabrikanten zien MirrorEye® hierbij als oplossing en kiezen voor dit camerasysteem. Op Busworld Europe zijn 14 bussen met MirrorEye® op de stands van 9 verschillende busfabrikanten te zien. Het innovatieve en geavanceerde camerasysteem is pas net op de markt, maar wordt dus nu al omarmd door OEM’s wereldwijd.

Over Stoneridge-Orlaco
Stoneridge-Orlaco, onderdeel van Stoneridge Inc., is marktleider op het gebied van camera- en monitorsystemen. Orlaco ontwikkelt en produceert hoogwaardige camerasystemen voor een breed  scala aan commerciële en industriële voertuigen. Het bedrijf verhoogt met hun systemen de veiligheid, verbetert de ergonomie, creëert meer comfort voor bestuurders en zorgt voor meer efficiëntie. Camerasystemen van Stoneridge-Orlaco zijn zeer robuust en schok- en vibratiebestendig, waardoor ze werken onder de meest extreme omstandigheden. Het bedrijf levert aan de grootste en meest toonaangevende OEM’ers ter wereld. Verder verkoopt Stoneridge-Orlaco zichtsystemen in de after-market via een wereldwijd dealerkanaal.

Bezoek www.orlaco.com voor meer informatie over technologieën van Stonerdige-Orlaco.