Turn Assist systeem SideEye voldoet nu ook aan Direct Vision Standard Londen

Het actieve camera- en radardetectiesysteem ‘SideEye’ van Stoneridge-Orlaco voldoet nu ook aan de eisen van de Direct Vision Standard. Voertuigen met dit dodehoeksysteem mogen ook na 1 maart 2021 de wereldstad Londen inrijden.

Direct Vision Standard: veiligheidsvergunning voor Londen
Om het aantal ongelukken in Londen terug te dringen, treedt vanaf 1 maart 2021 de Direct Vision Standard (DVS) in werking. Om de stad in te mogen, moeten alle zware voertuigen boven de 12 ton een veiligheidsvergunning hebben. De DVS wordt gehandhaafd door Transport for London (TfL), die boetes van £680 zal opleggen aan elk voertuig dat Londen zonder vergunning binnenrijdt. Dit geldt ook voor voertuigen van buiten het Verenigd Koninkrijk.

Safe System opbouwen
De wet werkt met een sterrensysteem dat aangeeft hoeveel zicht bestuurders vanuit hun cabine op andere weggebruikers hebben. Het systeem gebruikt een classificatie van 0 tot 5 sterren. Om de DVS-vergunning aan te kunnen vragen, vereist de wet dat een voertuig minimaal één ster heeft. Voertuigen met een score van 0 kunnen een door Transport of London voorgeschreven Safe System opbouwen. Zo moet het voertuig voorzien worden van een camera- monitorsysteem en een sensorsysteem dat de bestuurder waarschuwt voor de aanwezigheid van een kwetsbare weggebruiker in de dode hoek. Daarnaast moet een akoestisch waarschuwingssysteem aan de zijkant van het voertuig worden geïnstalleerd om kwetsbare weggebruikers te waarschuwen wanneer het voertuig afslaat.

Actief camera- en radardetectiesysteem SideEye
Het actieve camera- en radardetectiesysteem 'SideEye’ van Stoneridge-Orlaco werd afgelopen zomer geïntroduceerd. Het systeem voldoet nu aan de vereisten van de Direct Vision Standaard (DVS) en de Kraftfahrt-bundesamt (KBA). Het dodehoekwaarschuwingssysteem bestaat uit een combinatie van radarsignalen, audiosignalen en camerabeelden. Bovendien geeft een monitoroverlay op het 7-inch scherm aan dat er iemand in de dode hoek is. SideEye biedt verder visuele en hoorbare waarschuwingen voor chauffeurs zodra andere weggebruikers worden gedetecteerd in de detectiezone aan de passagierskant van de vrachtwagen. Fietsers, voetgangers en andere kwetsbare weggebruikers worden daarnaast gewaarschuwd op het moment dat het voertuig afslaat met een krachtige outdoor speaker.

Integreer SideEye op bestaande systemen
Het unieke aan SideEye is dat het geïntegreerd kan worden op een eventueel aanwezige monitor in de cabine van de vrachtwagen. Hiermee wordt op de kosten van de aanschaf van een monitor bespaard, blijft het dashboard netjes en overzichtelijk en kan de chauffeur zich focussen op slechts één monitor. Door middel van een interfacebox worden radarwaarschuwingen via visuele overlays in het beeld van de bestaande monitor geïntegreerd. Hierdoor kan een chauffeur zijn werk veiliger, betrouwbaarder en efficiënter doen.

Bezoek orlaco.nl/sideeye voor meer informatie over het camerasysteem.

Vraag nu direct uw offerte aan!