Veiliger werken door camera op compacte machines

Achteruitrijdcamera’s werden voor het eerst populair op grotere machines, zoals wielladers, dump trucks en graafmachines. Door het grote formaat van de machines ontstaan dode hoeken die door camera’s in beeld worden gebracht. Omdat het de veiligheid op de bouwplaats significant vergroot, worden camera’s nu ook steeds populairder op compacte machines.

Comfortabeler én veiliger
Een camera- monitorsysteem zorgt ervoor dat bestuurders duidelijk zicht hebben op de achterkant van de machine. Hierdoor kan de operator comfortabel en eenvoudig manoeuvreren op de bouwplaats en direct ingrijpen bij een gevaarlijke situatie. Camera’s vergroten zo de veiligheid op het bouwterrein.

Het nieuwe digitale camera- monitorsysteem van Stoneridge-Orlaco bestaat uit een heavy duty digitale High Resolution HMOS camera en een HLED 7” High Definition digitale monitor. Dankzij de 180° groothoeklens wordt met één camera de gehele achterkant in beeld gebracht. De bestuurder heeft hierdoor altijd goed zicht op personen, voertuigen en andere obstakels achter zijn voertuig.

Digitale kwaliteit
De HMOS camera en HLED monitor maken gebruik van GMSL-technologie. GMSL staat voor Gigabit Multimedia Serial Link en is een technologie waarbij het videosignaal digitaal én compressievrij over een coaxkabel wordt verzonden. Dankzij de Gigabit verbinding en hoge bandbreedte, maakt GMSL de overdracht van digitale HD-video voor voertuigen mogelijk. Doordat het videosignaal compressievrij wordt verzonden, treedt er geen vertraging op en wordt het beeld realtime op de monitor getoond. En dankzij de digitale kwaliteit wordt de situatie rondom het voertuig haarscherp in beeld gebracht.

Product specificaties

  • Realtime
  • High Resolution
  • Schok- en viberatiebestending
  • Waterdicht IP67, IP69K
  • Bedrijfstemperatuur -30°C tot +75°C (-22°F tot +167°F)

Vragen?
Meer weten over dit camerasysteem of een offerte aanvragen? Of wil je meer informatie over alternatieve RearView-oplossingen? Neem contact op met onze specialisten!

Configureer jouw eigen systeem