Volledig zicht rondom Reachstackers

Hoe kun je efficiënter en veiliger werken met een Reachstacker? Orlaco biedt een systeemoplossing die alle blinde hoeken rondom dit complexe voertuig en de lading in beeld brengt.

Onderdelen van het systeem zijn onder andere een actief achterzicht, een top-view en een twistlock-view. Met deze zichtoplossingen kan de bestuurder soepel manoeuvreren, veiliger werken en een forse tijdsbesparing realiseren.

Actief achterzicht
Actief achterzicht, RadarEye, bestaat uit een camera en een actief detectiesysteem. De sensoren detecteren obstakels, dit wordt met gekleurde zones op de monitor aangegeven. Ook wordt de chauffeur door een geluidssignaal op het obstakel geattendeerd. Dit onderdeel is gekoppeld aan de versnelling, bij het achteruitrijden, schakelt de monitor automatisch over naar het achterzicht en worden de sensoren geactiveerd.

Voor een ‘top’ view
Bij het wegzetten van een container blokkeert die het volledige zicht van de bestuurder. Met top view krijgt de bestuurder het benodigde zicht voor het gemakkelijk wegzetten van een container in intermodale applicaties.

Twist lock view: een verdraaid goed zicht
Het snel en efficiënt oppakken van een container wordt een eenvoudige taak met beter zicht op de twist locks. Hiermee is een grote tijdsbesparing te behalen, vooral bij het oppakken van een container op grote hoogte, of vanaf de 2e of 3e rij.