Rear Corner View voor bussen

Met de toenemende verkeersdrukte in de binnensteden is goed zicht rondom uw bus of touringcar van levensbelang. Bij het maken van een scherpe bocht kan de achterzijde van een bus vanwege de lange achterbouw gevaarlijk uitzwaaien. Hierdoor heeft de chauffeur geen zicht meer op de achterzijde van de bus, met kans op schade aan het voertuig of de omgeving. Orlaco komt daarom met een zichtsysteem speciaal voor bussen en touringcars om de blinde hoeken aan de achterzijde in beeld te krijgen.

Zicht op de uitzwaai
De achterzijde is beperkt tot niet zichtbaar voor een chauffeur. Vooral bij bussen met 3-assen en een meesturende achteras kan het achterste gedeelte van een bus wel tot anderhalve meter uitzwaaien. Door deze blokkade op het zicht zijn weggebruikers en objecten onzichtbaar achter de uitzwaai. Met Rear Corner View krijg je ondanks het uitzwaaien de gehele achterzijde van het voertuig in beeld en daarmee ook andere weggebruikers. Voorkom ongelukken, schades en persoonlijk letsel en ga veilig de weg op met Rear Corner View.

Combinatie met side view
Rear Corner View is een systeem met drie camera’s aan de achterzijde van de bus, aan de linker- en rechterzijde en één in het midden. Rear Corner View is te combineren met een side view systeem. Deze camera is gekoppeld aan de richtingaanwijzer. Bij het aanzetten van de richtingsaanwijzer naar rechts schakelt het rechtergedeelte van de monitor in split-view over op side view gedurende 10 seconden, om daarna automatisch terug te gaan naar de complete rear view. In het linker gedeelte van de monitor blijft de linker achterhoek in beeld. Met de side view heeft de chauffeur tevens zicht op fiets- en voetpaden, parallelwegen en zicht naast de weg.

Het vier-camerasysteem is leverbaar met een Orlaco 7 inch dubbel DIN inbouwmonitor of op de schermen van derden aan te sluiten. Rear Corner View is toepasbaar op alle bussen en touringcars.

Meer informatie
Neem contact op met Orlaco voor een deskundig advies op maat of meer informatie.