Camerasystemen voor mijnbouwmachines

De camerasystemen voor mijnbouwmachines van Orlaco bieden voor ieder type machine de juiste zichtoplossing en meer veiligheid. Werkzaamheden in de mijnbouw vergen het uiterste van de mijnbouwvoertuigen en de mijnwerkers. De duurzame inzetbaarheid en hoge productiviteit van machines is hierbij van groot belang. Om dit te realiseren is zicht op werkprocessen en blinde hoeken cruciaal. Voor elke situatie ontwikkelen we professionele zichtoplossingen van hoge kwaliteit met als doel meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Vision is our Mission®

Optimaal zicht rond alle mijnvoertuigen zou in de visie van Orlaco vanzelfsprekend moeten zijn. Orlaco werkt wereldwijd nauw samen met OEM’ers aan de integratie van camera-monitorsystemen. Daarnaast ontwikkelt en produceert Orlaco standaard en maatwerk zichtoplossingen voor onze after-market partners. Onze camera-monitorsystemen worden volgens de hoogste kwaliteitseisen ontwikkeld en geproduceerd. Zo voldoen we aan hoge internationale standaarden van de automotive industrie zoals IATF 16949 en kwaliteitsmethoden zoals APQP/PPAP. De producten zijn zowel robuust als compact, beschikken over een hoge shock en vibratiebestendigheid en voldoen aan de hoge EMC eisen. Door het robuuste en compacte ontwerp zijn de producten bestand tegen extreem lage- en hoge temperaturen. Daarnaast zijn ze zowel stof- en waterdicht (IP68 & IP69K).

Onze zichtoplossingen

Ontdek hieronder onze professionele standaard zichtoplossingen. Neem voor meer informatie over standaard- en maatwerkzichtoplossingen contact op met onze specialisten.

RearView

Met een achterzichtcamera van Orlaco op je machine heb je beter zicht op het werkgebied achter de machine en rijd je veiliger achteruit. De monitor in de cabine schakelt automatisch over op achterzicht zodra je de achteruitrijdversnelling inschakelt. Continue- of handmatige bediening is natuurlijk ook in te stellen. Het achterzicht-camerasysteem te monteren op elke mijnbouwmachine.

Meer over RearView

Toolzicht

Krijg beter zicht op de tool van je machine en werk vele malen efficiënter met een toolzicht oplossing. Met behulp van een toolzicht camera voer je drilling- en graafwerkzaamheden sneller en beter uit en het biedt hulp bij het laden, hijsen of lossen van grondstoffen.

Zijzicht

Tijdens het manoeuvreren en draaien heeft de bestuurder beperkt zicht op de zijkant van de machine. De zijzichtcamera van Orlaco brengt het gebied direct naast de machine in beeld. Het camerasysteem maakt elke manoeuvre een stuk veiliger, efficiënter en comfortabeler. Obstakels en personen zijn altijd duidelijk zichtbaar. Dit camera-monitorsysteem is bovendien te combineren met onze achterzichtcamera om het zicht verder te optimaliseren.

RadarEye®

Altijd veiliger rijden met een camera in combinatie met RadarEye op je machine. Dit camerasysteem is uitgerust met sensoren die je door middel van geluidssignalen en grafische overlays direct waarschuwt voor gevaarlijke situaties. Het RadarEye systeem van Orlaco is uit te breiden met meerdere sensoren om zo bijvoorbeeld rondom de machine gevaarlijke zones te detecteren.

Meer over RadarEye

Frontzicht

Met onze frontzichtcamera heb je altijd een duidelijk beeld van hetgeen zich voor de machine afspeelt. De laadbak op bijvoorbeeld wielladers blokkeert het zicht en daarmee is het gebied aan de voorzijde moeilijker zichtbaar. De frontzichtcamera kijkt over de blokkeringen heen en levert een ruim beeld van de omgeving voor de machine, waardoor je aanrijdingen voorkomt en efficiënter werkt.

SurroundView

Het SurroundView systeem van Orlaco biedt jou een 360° totaal overzicht rondom de machine zonder enige vertraging. Doordat de beelden niet softwarematig worden samengevoegd blijft alles rondom de machine zichtbaar zonder dat er wazige en vervormde overlappingen zijn. De beelden zijn in verschillende lay-outs in te richten en te schakelen op basis van de richtingaanwijzers en/of op snelheid. Personen en objecten die zich rondom het voertuig bevinden zijn daardoor altijd en in real time in beeld.

Maatwerk zichtoplossingen

Naast de bovengenoemde standaard zichtoplossingen kunnen de camera-monitorsystemen van Orlaco op diverse andere manieren worden samengesteld en of worden toegepast. Neem voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen contact op met onze specialisten.