Camerasystemen voor militaire voertuigen

De camerasystemen voor militaire- en oproerbeheersingvoertuigen van Orlaco bieden voor ieder type voertuig de juiste zichtoplossing en meer veiligheid. De vraag naar betaalbare zichtoplossingen groeit in deze markt. Orlaco heeft daarvoor het ideale alternatief met COTS+: militaire kwaliteit voor een concurrerende prijs. COTS+ is onze kwaliteitsstandaard die de militaire standaard benadert. Voor elke situatie ontwikkelen we professionele zichtoplossingen van hoge kwaliteit met als doel meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Vision is our Mission®

Orlaco werkt wereldwijd nauw samen met OEM’ers aan de integratie van camera-monitorsystemen. Daarnaast ontwikkelt en produceert Orlaco standaard en maatwerk zichtoplossingen specifiek per project.

Onze camera-monitorsystemen worden volgens de hoogste kwaliteitseisen ontwikkeld en geproduceerd. Zo voldoen we aan internationale standaarden van de automotive industrie als IATF 16949, zijn wij erkend NATO-leverancier met NATO-stock nummer (NCAGE H1H24). Voor gecertificeerde MOTS-oplossingen werken we met hoogwaardige erkende partners samen.

Onze zichtoplossingen

Ontdek hieronder onze professionele standaard zichtoplossingen. Neem voor meer informatie over standaard- en maatwerkzichtoplossingen contact op met onze specialisten.

CornerEye®

Front- en Trottoirspiegels zijn niet meer nodig. Breng dode hoeken aan de voor- en zijkant van trucks real-time in beeld met ons grensverleggende digitale HD-camera-monitorsysteem Cornereye. Het systeem heeft een groothoeklens dat gecombineerd met de nieuwste technologieën een zichtveld van 270° oplevert. Hierdoor krijg je fietsers en voetgangers goed in beeld (klasse V en VI) en sla je veilig rechtsaf. Zo manoeuvreer je efficiënt en moeiteloos door de drukste verkeerssituaties.

Meer over CornerEye

MirrorEye®

Een innovatief en intelligent camerasysteem dat de zijspiegels op trucks vervangt én het zicht voor de chauffeur verbetert. MirrorEye beschikt over High Definition camera’s met onder meer nachtzicht en automatische panningfunctie. Daarnaast bespaart MirrorEye je brandstof ten opzichte van een traditionele truck met zijspiegels.

Meer over MirrorEye

RearView

Met een achterzichtcamera van Orlaco op je voertuig heb je beter zicht op het werkgebied achter het voertuig en rijd je veiliger achteruit. De monitor in de cabine schakelt automatisch over op het camerabeeld als je de achteruitrijdversnelling inschakelt. Continue- of handmatige bediening is natuurlijk ook in te stellen. Daarnaast is het rear view-camerasysteem te monteren op elke voertuigcombinatie.

Meer over RearView

RadarEye®

Altijd veilig achteruit rijden met een achterzichtcamera in combinatie met RadarEye op je voertuig. Dit camerasysteem is uitgerust met achteruitrijsensoren die je door middel van geluidssignalen en grafische overlays direct waarschuwt voor gevaarlijke situaties. Het RadarEye systeem van Orlaco is uit te breiden met meerdere sensoren om zo bijvoorbeeld ook andere gevaarlijke zones te detecteren. Verder is dit systeem in te zetten als dodehoekassistentie om fietsers en voetgangers te detecteren.

Meer over RadarEye

Frontzicht

Vervang je frontspiegel door onze front-zichtcamera. Een camera die het klasse VI-gebied perfect in beeld brengt, zodat je fietsers en voetgangers altijd op tijd ziet. Met een front view camera van Orlaco op je truck breng je dode hoeken in beeld en profiteer je van optimaal zicht voor de truck.

Zijzicht

Afslaan of van rijstrook wisselen met een truck wordt een stuk makkelijker met een Orlaco zijzichtcamera. Het gebied direct naast de truck of het verkeer dat de truck nadert wordt eenvoudig in beeld gebracht. Met een zijzichtcamera wordt de manoeuvre een stuk veiliger, efficiënter en comfortabeler en zijn verkeersgebruikers en obstakels duidelijk zichtbaar. Dit camera-monitorsysteem is te combineren met front- en achterzichtsystemen om het zicht verder te optimaliseren.

Local Safety Awareness Systeem (LSAS)

Het Local Safety Awareness Systeem (LSAS) / Surroundview biedt een 360° totaaloverzicht rondom jouw voertuig zonder enige vertraging in het beeld. Doordat de beelden niet softwarematig worden samengevoegd blijft alles rondom de truck zichtbaar zonder dat er wazige en vervormde overlappingen zijn. De beelden zijn in verschillende lay-outs in te richten en in te schakelen op basis van de richtingaanwijzers en/of op snelheid. Personen en objecten rondom het voertuig zijn daardoor altijd real time in beeld. Het systeem is verkrijgbaar in een IR-nightview variant voor optimaal zicht in het donker.

Crew Space Awareness System (CSAS)

APC’s worden ingezet voor directe en korte acties en operaties waar de crew paraat voor moet staan. Daarvoor is het essentieel dat zij bekend zijn met de omgeving en de situatie rondom het voertuig. Een CSAS-systeem met camera’s op strategische plekken op de buitenkant van het voertuig worden binnenin het voertuig getoond worden op diverse monitoren. Dit geeft de crew een volledig overzicht met hetzelfde bewustzijn bij dag én nacht. Het systeem is ook verkrijgbaar in een IR-nightview variant voor optimaal zicht in het donker.

Runwayzicht

Krijg optimaal overzicht op ongeregeldheden vanuit een oproepbeheersingsvoertuig met een Runwayzichtsysteem op bijvoorbeeld het waterkanon. Door de sterke zoom- en of thermische camera's van dit systeem houd je alles tot in de details in de gaten, zelfs bij sterke rookontwikkeling. Hiermee is ook persoonsherkenning mogelijk. Daarnaast is de zoomfunctie van belang in het optimaal richten van bijvoorbeeld waterkanonnen. Runwayzicht is te combineren met SurroundView voor een volledig overzicht rondom het voertuig.

Proceszicht

Met proceszicht heb je vanuit het voertuig optimaal zicht op verschillende processen. Denk aan het zetten van stempels of het hijsen van een last, waarbij zicht op de haak en de lading essentieel is. Of bijvoorbeeld zicht bij het oppakken en neerzetten van een container op de haakarm. Met optimaal zicht op deze processen verbeter je het comfort, de efficiëntie en voorkom je schades aan je voertuig.

Maatwerk zichtoplossingen

Naast de bovengenoemde standaard zichtoplossingen kunnen de camera-monitorsystemen van Orlaco op diverse andere manieren worden samengesteld en of worden toegepast. Neem voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen contact op met onze specialisten.