MirrorEye®: Verbeterd zicht voor de bestuurder en eliminatie van de dode hoek

Het innovatieve MirrorEye-cameramonitorsysteem van Stoneridge-Orlaco vervangt de spiegels van een bus door geïntegreerde externe digitale camera's en monitoren in de cabine van de bus. MirrorEye elimineert de dode hoek van de bestuurder, biedt een groter gezichtsveld en verbetert de veiligheid voor iedereen op de weg, zowel overdag als 's nachts.

Belangrijke zicht- en veiligheidsfuncties

  • Groter gezichtsveld rondom het voertuig, inclusief veelvoorkomende dode hoeken
  • Superieur zicht bij slecht weer met verwarmde en waterafstotende cameralenzen
  • Afstandsmarkeringen voor veiliger wisselen van rijstrook of pantograafuitlijning op elektrische bussen
  • Realtime HD-beelden
  • Nachtzicht in kleur met gevoeligheid bij weinig licht

Geavanceerde zichttechnologie garandeert optimale, betrouwbare prestaties

Het cameramonitorsysteem vervangt traditionele spiegels door HD-camera's (High Definition) en displays in het interieur. Veelvoorkomende dode hoeken worden geëlimineerd met robuuste en betrouwbare camera's die twee gezichtsvelden bieden: normaal achteruitkijkbeelden (klasse II) en groothoekbeelden (klasse IV). Door een extra klasse V-camera aan de passagierskant in dezelfde behuizing te integreren, worden potentiële botsingen in bochten met andere automobilisten, voetgangers en fysieke obstakels zoals lantaarnpalen en stoepranden voorkomen.

R10/R46/R118-gecertificeerd systeem

Het MirrorEye-cameramonitorsysteem is officieel gecertificeerd door de RDW.

Meer veiligheid door beter zicht

Met het camerasysteem worden de grenzen van veiligheid verlegd dankzij een groter gezichtsveld in vergelijking met de wettelijke spiegelklassen II en IV. MirrorEye verbetert de verkeersveiligheid aanzienlijk door dode hoeken te verkleinen, de bestuurder bewuster te maken van gevaren rondom het voertuig en beter zicht te bieden in werkomgevingen waar het lastig is om te zien met traditionele spiegels. Met een uitstekend zicht op de weg kunnen buschauffeurs comfortabel rijden en eenvoudig manoeuvreren in alle verkeerssituaties.

Bewezen technologie

In de Europese Unie hebben verschillende vrachtwagen- en busfabrikanten het MirrorEye-cameramonitorsysteem in gebruik genomen. Bussen met MirrorEye zijn te vinden in Spanje (Barcelona en Madrid), Nederland (Amsterdam, Leiden, Den Bosch), het Verenigd Koninkrijk (Londen, Belfast, Birmingham, Liverpool), Noorwegen (Oslo), Duitsland (Berlijn, Frankfurt, Bonn), Italië (Turijn, Genua, Milaan) en Frankrijk (Rouen, Bordeaux).

In de VS zijn meer dan 3000 commerciële voertuigen omgebouwd en uitgerust met het MirrorEye-systeem en verschillende OEM's van commerciële voertuigen zijn de voertuigen al aan het voorbereiden om de klanten flexibiliteit te bieden voor installatie in de fabriek of achteraf.

Meer informatie

Verhoog de veiligheid met een cameramonitorsysteem van Stoneridge-Orlaco. Neem contact met ons op voor meer informatie over MirrorEye Bus of  vraag een offerte aan. Raadpleeg onze Dealer Locator om een dealer bij u in de buurt te vinden.
 

Download onze productfolder (pdf, Engels)