MirrorEye®: busspiegels vervangen door een camerasysteem

Vergroot de veiligheid en bespaar op het brandstofverbruik van je bus of touringcar met het MirrorEye camerasysteem. MirrorEye vergroot de veiligheid door een zichtveld af te dekken dat groter is dan zichtklasse II, IV en V. Met beter zicht kun je comfortabel rijden en eenvoudig manoeuvreren in alle verkeerssituaties. Dit vergroot de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers.

Buitenspiegels vervangen met MirrorEye®

MirrorEye bestaat uit twee High Definition (HD)-camera’s aan de zijkant van een voertuig die de buitenspiegels vervangen. Met de camera’s worden zo de wettelijk voorgeschreven zichtklassen II en IV worden zo afgedekt. De chauffeur ziet de camerabeelden realtime op een splitscreen HD-monitor in de raamstijl van het voertuig en heeft zo optimaal zicht op weggebruikers naast en schuin achter het voertuig. De chauffeur ziet met MirrorEye zelfs meer dan met conventionele spiegels, omdat de camera’s een groter zichtveld afdekken. Hierdoor verhoogt het cameramonitorsysteem de verkeersveiligheid op de weg.

De cameraspiegel is uniek vanwege de optie om een Klasse V-camera in dezelfde behuizing toe te voegen. Hierdoor worden dode hoeken naast het voertuig in beeld gebracht, waardoor ongelukken voorkomen worden.

Altijd haarscherp beeld

MirrorEye biedt altijd een haarscherp en gedetailleerd beeld, ook bij laagstaande zon, regen, sneeuw en stof. De camera’s passen zich moeiteloos aan tussen het licht en donker in tunnels en bieden ook ’s nachts een perfect zicht. En dankzij de kwaliteit van de nachtzichtfunctie heeft de bestuurder in vergelijking met conventionele spiegels beter zicht op het omringende nachtverkeer.

Realtime HD-beelden

MirrorEye bestaat uit twee High Definition camera-units die via een voertuig specifieke interface gemonteerd worden. De robuuste camera’s zijn 50G schok- en vibratiebestendig, IP69K water- en stofdicht en zijn operationeel in temperaturen die variëren van -40°C tot +85°C. De realtime HD-beelden van de camera’s worden middels een split screen op twee 12,3” monitoren weergegeven.

Kostenbesparing dankzij MirrorEye®

Dankzij het compacte design, de positionering op de body en het verbeterde zicht worden schades eenvoudigweg voorkomen en wordt de inzet van je wagenpark vergroot. Dankzij het compacte en aerodynamische design bespaar je bovendien brandstof. Dit alles draagt bij aan een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership.

Specifiek design voor bussen

MirrorEye is specifiek ontworpen en ontwikkeld voor OEM'ers van bussen en touringcars. Dit zie je terug in het compacte design van de camera-units die tegen de zijkant van de body van de bus worden gepositioneerd. Een groot verschil ten opzichte van traditionele spiegels die schuin op de voorruit worden geplaatst en daarmee behoorlijk uitsteken. MirrorEye levert zo een enorme verbetering op in de wendbaarheid van de bus of touringcar en vermindert de kans op schades. Daarnaast biedt het systeem de fabrikant van een bus of coach veel meer vrijheid bij het ontwerpen van nieuwe en vooruitstrevende bussen.

Het compacte design van de MirrorEye camera-units is een universeel ontwerp. Hierdoor is MirrorEye voor elk type bus of touringcar geschikt. Alleen de interface tussen de camera-units en de body van de bus is bus specifiek.

Nog meer veiligheid met CornerEye

Optioneel kan MirrorEye worden aangevuld met het camerasysteem CornerEye. CornerEye brengt het gebied aan de voor- en zijkant van de bus in beeld. Met één camera worden zo de zichtklassen V en VI ruimschoots afgedekt.

De hoge lichtgevoeligheid van de camera garandeert optimaal beeld in het donker en dankzij de speciale coating op de lens heb je ook goed beeld bij slecht weer. Daardoor zijn met CornerEye fietsers en voetgangers op bijvoorbeeld rotondes altijd in beeld en kun je bij kruispunten gemakkelijk om de hoek kijken. Met beter zicht kan een bestuurder comfortabeler rijden en eenvoudiger manoeuvreren in alle verkeerssituaties. Dit vergroot de veiligheid van de chauffeur, de passagiers en andere weggebruikers.

Meer over CornerEye

Meer informatie

Verhoog de veiligheid met een cameramonitorsysteem van Stoneridge-Orlaco. Neem contact met ons op voor meer informatie over MirrorEye Bus of  vraag een offerte aan. Raadpleeg onze Dealer Locator om een dealer bij u in de buurt te vinden.
 

Download onze productfolder (pdf, Engels)