MirrorEye™ voor Vrachtwagens: Camerasysteem voor spiegelvervanging

Vergroot de veiligheid en bespaar op het brandstofverbruik van je vrachtwagen met het MirrorEye camerasysteem. MirrorEye is Stoneridge-Orlaco’s nieuwste innovatie op het gebied van spiegelvervanging voor vrachtwagens en bussen.

MirrorEye vergroot de veiligheid door een zichtveld af te dekken dat groter is dan zichtklasse II, IV en V. Met beter zicht kun je comfortabel rijden en eenvoudig manoeuvreren in alle verkeerssituaties. Dit vergroot de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers.

Dankzij het compacte design, de positionering op de body en het verbeterde zicht worden schades eenvoudigweg voorkomen en wordt de inzet van je wagenpark vergroot. Het compacte design, lichte gewicht en aerodynamische design zorgen bovendien voor een brandstofbesparing. Dit alles draagt bij aan een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership.
  • Groter zichtveld
  • Automatisch panning functie om de trailer te volgen
  • Aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership

Wat zijn de voordelen van MirrorEye?

MirrorEye maakt spiegelafstelling overbodig en biedt een comfortabele werkplek voor chauffeurs. Door de optimale positionering van de monitoren heeft elke chauffeur, groot of klein, altijd goed zicht op de HD-camerabeelden. Doordat de monitoren in het directe zichtveld zijn geplaatst, zijn ongemakkelijke draaiingen van het lichaam en hoofd verleden tijd.

MirrorEye biedt altijd een haarscherp en gedetailleerd beeld, ook bij laagstaande zon, regen, sneeuw en stof. De camera’s passen zich via IRLED (Automatic Brightness Control) moeiteloos aan tussen het licht en donker in tunnels en bieden ook ’s nachts een perfect zicht. MirroEye zorgt ervoor dat chauffeurs veilig en zelfverzekerd hun werk kunnen doen.

Met MirrorEye haal je superieure automotive kwaliteit in huis. Dit HD-cameramonitorsysteem is ontwikkeld om te presteren onder alle omstandigheden. De robuuste camera’s zijn 50G schok- en vibratiebestendig, IP69K water- en stofdicht en zijn operationeel in temperaturen die variëren van -40°C tot +85°C.

Uit welke componenten bestaat het MirrorEye systeem?

MirrorEye bestaat uit twee camera-units, een kabelboom en twee 12,3” inch monitoren.

Camera units
Orlaco gebruikt voor MirrorEye een tweedelige camera-set voor de klassen II en IV. De camera’s zitten in een camera-unit die via een voertuig specifieke interface gemonteerd worden op de body van de bus. Optioneel kunnen er klasse V camera’s worden geïntegreerd in de camera-units.

Kabelboom
Via de R118 gecertificeerde kabelboom worden de beelden van de camera naar de monitoren verzonden. De kabels zijn door Orlaco ontwikkeld en kenmerken zich door de hoge kwaliteit en robuustheid.

Monitoren
De real-time HD-beelden van de camera’s worden middels een split screen op twee 12,3” monitoren weergegeven. Net als bij traditionele spiegels wordt het zicht op klasse II bovenaan en het zicht op klasse IV onderaan de monitor weergegeven. Het beeld van de klasse V camera wordt op een optionele separate 10” monitor weergegeven.

Welke andere zichtoplossingen kan ik combineren?

MirrorEye kan worden uitgebreid met zicht op klasse I en VI. De achterzicht en frontzicht camerabeelden worden geïntegreerd op de optionele 10” monitor. De beelden voor klasse I, V en VI zijn afwisselend van elkaar te zien door middel van trigger signalen zoals wijziging van rijrichting of snelheid.

Neem voor meer informatie over MirrorEye voor vrachtwagens contact op met onze specialisten.

Ontdek alle zichtoplossingen voor vrachtwagens.