MirrorEye®: spiegels vrachtwagen vervangen door een camerasysteem

Vergroot de veiligheid en bespaar op het brandstofverbruik van je vrachtwagen met het MirrorEye camerasysteem. MirrorEye vergroot de veiligheid door een zichtveld af te dekken dat groter is dan zichtklasse II, IV en V. Met beter zicht kun je comfortabel rijden en eenvoudig manoeuvreren in alle verkeerssituaties. Dit vergroot de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers.

Altijd haarscherp beeld

MirrorEye biedt altijd een haarscherp en gedetailleerd beeld, ook bij laagstaande zon, regen, sneeuw en stof. De camera’s passen zich moeiteloos aan tussen het licht en donker in tunnels en bieden ook ’s nachts een perfect zicht. En dankzij de kwaliteit van de nachtzichtfunctie heeft de bestuurder in vergelijking met conventionele spiegels beter zicht op het omringende nachtverkeer.

Buitenspiegels vervangen met MirrorEye®

MirrorEye bestaat uit twee High Definition (HD)-camera’s aan de zijkant van een voertuig die de buitenspiegels vervangen. Met de camera’s worden zo de wettelijk voorgeschreven zichtklassen II en IV worden zo afgedekt. De chauffeur ziet de camerabeelden realtime op een splitscreen HD-monitor in de raamstijl van het voertuig en heeft zo optimaal zicht op weggebruikers naast en schuin achter het voertuig. De chauffeur ziet met MirrorEye zelfs meer dan met conventionele spiegels, omdat de camera’s een groter zichtveld afdekken. Hierdoor verhoogt het cameramonitorsysteem de verkeersveiligheid op de weg.

De cameraspiegel is uniek vanwege de optie om een Klasse V-camera in dezelfde behuizing toe te voegen. Hierdoor worden dode hoeken naast het voertuig in beeld gebracht, waardoor ongelukken voorkomen worden.

Realtime HD-beelden

MirrorEye bestaat uit twee High Definition camera-units die via een voertuig specifieke interface gemonteerd worden. De robuuste camera’s zijn 50G schok- en vibratiebestendig, IP69K water- en stofdicht en zijn operationeel in temperaturen die variëren van -40°C tot +85°C. De realtime HD-beelden van de camera’s worden middels een split screen op twee 12,3” monitoren weergegeven.

Kostenbesparing dankzij MirrorEye®

Dankzij het compacte design, de positionering op de body en het verbeterde zicht worden schades eenvoudigweg voorkomen en wordt de inzet van je wagenpark vergroot. Dankzij het compacte en aerodynamische design bespaar je bovendien brandstof. Dit alles draagt bij aan een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership.

Panning-functie

MirrorEye voor vrachtwagens is voorzien van een panning-functie. Het beeld van klasse II beweegt daardoor automatisch naar buiten mee tijdens het afslaan of achteruitrijden, waardoor chauffeurs beter zicht hebben tijdens deze manoeuvres en niet groot en deels tegen de aanhanger of trailer aankijken.

MirrorEye maakt spiegelafstelling overbodig en biedt een comfortabele werkplek voor chauffeurs. Door de optimale positionering van de monitoren heeft elke chauffeur, groot of klein, altijd goed zicht op de HD-camerabeelden. Doordat de monitoren in het directe zichtveld zijn geplaatst, zijn ongemakkelijke draaiingen van het lichaam en hoofd verleden tijd.

Volledig spiegelloos met CornerEye

Om een vrachtwagen volledig spiegelloos te maken, kan MirrorEye worden aangevuld met het camerasysteem CornerEye. CornerEye brengt het gebied aan de voor- en zijkant van een truck in beeld. Met één camera worden zo de voorgeschreven zichtklassen V en VI ruimschoots afgedekt. CornerEye is als cameramonitorsysteem goedgekeurd om trottoir- en frontzichtspiegels te vervangen. Dankzij het bredere zichtveld zijn het zicht en de beeldkwaliteit van CornerEye beter dan bij gewone buitenspiegels. Met beter zicht kan een bestuurder comfortabeler rijden en eenvoudiger manoeuvreren in alle verkeerssituaties. Dit vergroot de veiligheid van de chauffeur, de passagiers en andere weggebruikers.