Over Stoneridge-Orlaco

Stoneridge-Orlaco is marktleider op het gebied van camera- en monitorsystemen voor commerciële en industriële voertuigen. Zo leveren wij aan vooraanstaande voertuigfabrikanten over de hele wereld. Met onze systemen verhogen wij de veiligheid, verbeteren we de ergonomie, creëren we meer comfort en zorgen we voor meer efficiëntie.

'Vision is our Mission®'. Daarom zet Stoneridge-Orlaco hoog in op ontwikkeling, productie en levering van camera- en detectiesystemen. Optimaal zicht rond alle machines, voertuigen en schepen zou volgens onze visie vanzelfsprekend moeten zijn. Ruim 30 jaar ontwerpen, ontwikkelen en produceren we daarom voor elke situatie professionele en gecertificeerde zichtoplossingen. Onze camera’s en detectiesystemen worden gebruikt voor bouwmachines, vrachtwagens, bussen, hijskranen, heftrucks, maritieme toepassingen, offshore/onshore toepassingen, hulpverleningsvoertuigen, spoorwegtoepassingen, gemeentevoertuigen en luchthavenvoertuigen.

Wij zijn onderdeel van Stoneridge Inc.

Orlaco maakt sinds 2017 deel uit van Stoneridge Inc. (NYSE: SRI), een ontwerper en fabrikant van hoogwaardige elektrische en elektronische componenten, modules en systemen voor de automotive, middelgrote en zware vrachtwagens en off-road voertuigen. Stoneridge is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf met 4.100 werknemers verspreid over 27 locaties in 12 landen.

Als onderdeel van deze groep kan Orlaco als marktleider in camerasystemen haar productontwikkeling, productie en wereldwijde dekking verder optimaliseren. De gezamenlijke deskundigheid van beide bedrijven zorgt voor een breder klantenbestand en geoptimaliseerde producten. Onze gecombineerde productportfolio’s en technologieën leveren zo een zeer waardevolle propositie voor de fabrikanten van voertuigen.

Essentieel veiligheidscomponent

Wij zien de rol van zichtoplossingen veranderen van accessoires tot essentiële veiligheidscomponenten voor voertuigen en machines. Om de productiviteit en veiligheid te verhogen worden videobeelden steeds vaker via smart devices gedeeld tussen verschillende machines en cabines en tussen machines in veld en personeel op kantoor. Zichtoplossingen worden geïmplementeerd in elke branche, van de bouw tot logistiek en van magazijnen tot landbouw.

Gecertificeerde productieprocessen

Om de betrouwbaarheid en kwaliteit te garanderen, worden onze producten uitgebreid getest en worden al onze processen voortdurend gecontroleerd. Naast ISO 9001 heeft Stoneridge-Orlaco IATF 16949:2016 geïmplementeerd: hét kwaliteitscertificaat voor de automotive branche. Deze internationale standaard waarborgt de kwaliteit, vermindert productievariatie en voorkomt verspilling. 

⇣ Download ISO 9001 certificaat
⇣ Download IATF 16949 certificaat

Camera’s voor extreme omstandigheden

Onze systemen zijn zeer robuust en schok- en vibratiebestendig, waardoor ze werken onder de meest extreme omstandigheden. Zo kunnen ze tot 50 G-krachten weerstaan, blijven ze functioneren in de meest extreme temperaturen (-40 °C tot 85 °C) en zijn ze stof- en waterdicht (IP68 en IP69K). Onze camera’s en monitoren vind je dan ook terug op Dakar-voertuigen, in koelhuizen en op boorplatforms.

Made in Holland

Van design tot ontwikkeling en van productie tot service: Stoneridge-Orlaco houdt het in eigen hand en dat maakt ons uniek. Meer dan 220.000 camera’s per jaar produceren we vanuit ons Nederlandse hoofdkantoor, waarvan we ongeveer 70 procent leveren aan de grootste OEM’ers ter wereld. Verder verkoopt Stoneridge-Orlaco zichtsystemen in de after-market via een wereldwijd dealerkanaal.

In onze geoptimaliseerde productiehallen assembleren we camera’s, monitoren, kabels en connectors, maar ook sensoren en alle overige accessoires. Orlaco beschikt daarnaast ook over een divisie Special Products voor het ontwikkelen van klantspecifieke systemen.

Ontdek onze producten

Wereldwijde dienstverlenging

Stoneridge-Orlaco heeft verkoopkantoren in Nederland, Verenigde Staten, Duitsland en Japan. Daarnaast hebben we een groeiend wereldwijd netwerk van partners verspreid over meer dan 35 landen. Door ons Preferred Partner Network kunnen wij overal ter wereld onze producten aanbieden en service verlenen. Dankzij directe ondersteuning vanuit Stoneridge-Orlaco en lokale expertise, zorgen onze partners ervoor dat eindgebruikers het beste advies krijgen.

Onze zichtsystemen

Wij ontwikkelen diverse standaard zichtoplossingen:

MirrorEye
Met MirrorEye worden traditionele buitenspiegels vervangen door een camerasysteem. MirrorEye is speciaal ontwikkeld voor vrachtwagens, bussen en touringcars.

CornerEye®
Met het HD 270° camera-monitorsysteem CornerEye worden dode hoeken aan de voor- en zijkant van vrachtwagens real-time in beeld gebracht. 

RadarEye®
De RadarEye is ontwikkeld voor zware voertuigen in bijvoorbeeld de bouw, havengebieden en distributie. Het actieve detectiesysteem waarschuwt tijdig voor objecten en personen in de buurt van het voertuig.

Stoneridge-Orlaco in de maatschappij

Bij Stoneridge-Orlaco vinden we het belangrijk duurzaam om te gaan met het milieu en bij te dragen aan de maatschappij. Wij werken daarom op een veilige en verantwoorde wijze en met respect voor het milieu en de gezondheid van onze medewerkers, klanten en de gemeenschap waarin we actief zijn. Middelen benutten we zorgvuldig en processen richten we efficiënt en effectief in. Daarnaast ondersteunen wij diverse organisaties.

Milieu en duurzaamheid
Als organisatie willen wij duurzaam omgaan met energie en bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving. Onze processen zijn daarom in lijn met de milieunorm ISO 14001. Zo produceren we minder afval en verkleinen we onze energiebehoefte.

⇣ Download ISO 14001 certificaat (pdf)

In 2017 hebben we ons pand voorzien van 410 zonnepanelen. In totaal zijn deze panelen goed voor 20% van ons totale verbruik. De zonnepanelen zijn voorzien van zogenaamde Power Optimizers, waardoor uit elk paneel afzonderlijk het maximale rendement gehaald wordt. Door een oost-west opstelling produceren de zonnepanelen gedurende het jaar een constante opbrengst van ongeveer 100.000 kWh. Inmiddels hebben we met onze panelen ruim 97.750 kilogram CO2-uitstoot bespaard.

Afvalreductie
Als organisatie werken we er hard aan om verspilling en vervuiling tegen te gaan. Zo verminderen we het gebruik van verpakkingsmiddelen en hebben we in 2018 besloten om onze producten papierloos te leveren. Productinformatie en instructieboekjes zijn voortaan alleen nog digitaal beschikbaar. Alleen de wettelijk verplichte veiligheidsinstructie wordt nog meegeleverd met het product. Ook proberen wij onze leveranciers er toe te bewegen dat zij zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruiken.

Werken bij Stoneridge-Orlaco

Wil jij werken voor een internationaal bedrijf? Ben je gemotiveerd en leergierig? Heb je de juiste no-nonsense mentaliteit? Dan zoekt Stoneridge-Orlaco jou!

Met een team van meer dan 300 medewerkers werkt Stoneridge-Orlaco aan zichtoplossingen voor voertuigen en vaartuigen. Optimaal zicht rond alle machines, voer- en vaartuigen zou volgens onze visie vanzelfsprekend moeten zijn. Voor elke situatie ontwikkelen we daarom zichtoplossingen met als doel meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Wil jij deel uitmaken van dit team?