Achteruitrijcamerasysteem

Breng blinde hoeken aan de achterkant van vrachtwagens, bouwmachines en heftrucks in beeld met het achteruitrijcamerasysteem van Orlaco.

Een camera-monitorsysteem van Orlaco geeft bestuurders de extra ogen die ze nodig hebben om veiliger, efficiënter en comfortabeler te werken. De achterzichtcamera geeft zicht op het gebied direct achter het voertuig of de machine. De monitor in de cabine schakelt automatisch over op deze camera, zodra de achteruitrijdversnelling wordt ingeschakeld. Deze zichtoplossing helpt u niet alleen de veiligheid en efficiëntie te verbeteren, maar biedt uw bestuurders ook meer comfort en ergonomie. Orlaco-camerasystemen zijn geproduceerd volgens de hoogst haalbare automotive kwaliteitsstandaard TS16949.

Techniek
Een achterzichtsysteem van Orlaco bestaat uit een achteruitrijcamera (invoer), aansluitkabel (doorvoer) en een monitor (uitvoer). De meeste achterzichtsystemen zijn 4-polig (UNI) uitgerust: met een Orlaco 4-polige camera, een Orlaco 4-polige kabel en een Orlaco-monitor met een 4-polige videokabel. Door middel van een Orlaco-adapterkabel is het mogelijk om een 4-polig (UNI) systeem aan een 7-polig (serieel) systeem te koppelen.

Iedere Orlaco-monitor beschikt over twee vaste kabels: één videokabel voor het aansluiten van de camera(’s) en één voedingskabel. Elk systeem wordt gevoed door de monitor door twee voedingsdraden aan te sluiten op de voeding van het voertuig. De overige draden van de voedingskabel zijn schakeldraden die u kunt gebruiken om een camera automatisch te laten inschakelen (rijrichting). Vaak wordt bij een achterzichtsysteem een triggerdraad gebruikt van de achteruit om de camera automatisch te activeren, zodra de achteruitrijdversnelling wordt ingeschakeld.
Kan ik een Orlaco-camerasysteem aansluiten op een bestaand display van derden?
Ja. Naast de aansluiting op een robuuste Orlaco-monitor is het mogelijk om de camera aan te sluiten door middel van een speciale adapterkabel of switcher op een onboard informatiedisplay van derden, mits deze beschikt over een video-input. Voor meer informatie over het aansluiten van Orlaco-systemen op displays van derden, neemt u contact op met Orlaco.


Achteruitrijcamera
Orlaco beschikt over verschillende achteruitrijcamera's, waaronder de veel gekozen 102º en 118º camera's. De camera’s zijn beschikbaar in diverse types, zowel in PAL als NTSC. Een achteruitrijcamera wordt meestal gespiegeld ingesteld. Dit kan in de Orlaco-monitor, maar u kunt ook kiezen voor een standaard MIRROR-camera. Dit kan handig zijn als u de Orlaco-camera bijvoorbeeld niet aansluit op een Orlaco-monitor, maar op een onboard informatiedisplay van derden.
Orlaco-camera's zijn eenvoudig te bevestigen aan het voertuig. Is directe cameraplaatsing op het voertuig niet mogelijk of wordt het gewenste zicht niet bereikt, dan kan de camera worden bevestigd door middel van speciale (verleng)houders.


Kabels
Gepantserde kabels, dynamische kabels en multikabels (standaardkabels): alle aansluitkabels zijn speciaal door Orlaco ontwikkeld en beschikken over zeer goede eigenschappen. De kabels kunnen worden gebruikt bij elk zichtsysteem en zijn in diverse lengtes verkrijgbaar, zowel 4-polig (UNI-systeem) als 7-polig (serieel systeem). De standaard multikabel wordt vaak gebruikt voor een achterzichtsysteem als er verder geen speciale dynamische of mechanische eisen worden gesteld. Daarnaast zijn er interconnecties mogelijk tussen bijvoorbeeld truck en trailer door middel van een van onze spiraal-, cabine- of trailerkabels.


Monitor
Orlaco beschikt over 7 inch en 12 inch automotive monitoren. De 7 inch monitoren zijn beschikbaar als inbouw- (via een dubbel DIN-slot) en opbouwmonitor en de 12 inch als opbouwmonitor. De opbouwmonitoren kunnen eenvoudig worden bevestigd door middel van verschillende multiverstelbare houders op het dashboard, plafond of elders in de cabine.

Meerdere camera’s
Elk achterzichtcamerasysteem is gemakkelijk uit te breiden tot vier camera’s. Zo kunt u een combinatie maken met meerdere achterzichtcamera’s of met bijvoorbeeld extra zijzicht, frontzicht, proceszicht op één voertuig.

4CAM monitors van Orlaco beschikken altijd over een video Y-kabel met twee video-inputs (camera-inputs). Hierop kunt u direct twee Orlaco-camera’s aansluiten.

Met een switcher tussen de Orlaco-camera en een monitor met één video-input kunnen drie camera’s aangesloten worden. Door een switcher in combinatie met een 4CAM monitor in te zetten, kunt u zelfs vier camera's op één monitor aansluiten.

Ook het schakelen tussen de camera’s van deze systemen kan automatisch met behulp van de schakeldraden van de monitor, handmatig op de monitor of via een aangesloten besturing.

RadarEye - Actief achteruitrijsysteem
Combineer de achteruitrijcamera met onze zeer robuuste RadarEye-sensoren en u ontvangt actieve (akoestische en visuele) waarschuwingen bij dreigend gevaar. Lees hier meer informatie over RadarEye.

Laatste nieuws