Achteruitrijcamera: haarscherp zicht achter je voertuig

Met een RearView camera- monitorsysteem heb je perfect zicht op de situatie achter je voertuig. Met beter zicht kun je veilig en met vertrouwen gemakkelijk achteruitrijden en kunnen ongevallen worden voorkomen.

Comfortabel en eenvoudig manoeuvreren

Een camera- monitorsysteem zorgt ervoor dat de bestuurder duidelijk zicht heeft op het gebied achter het voertuig. Hierdoor kan een bestuurder comfortabel en eenvoudig manoeuvreren in bijvoorbeeld de stad, op de bouwplaats en rondom een laad- en losdock.

De monitor in de cabine schakelt automatisch over op de achteruitrijdcamera zodra de achteruitrijdversnelling wordt ingeschakeld. Bij het achteruitrijden kan de bestuurder zo direct ingrijpen in het geval van een gevaarlijke situatie. Stoneridge-Orlaco heeft verschillende camera- monitorsystemen die gebruikt kunnen worden op vrachtwagens, heftrucks, grondverzetmachines en mobiele kranen.

Analoog RearView Systeem (PAL/NTSC)

Het analoge RearView-systeem bevat een compacte FAMOS-camera waarmee het gebied achter het voertuig in beeld gebracht wordt. Het beeld wordt vervolgens gespiegeld weergeven op de monitor. Het voordeel van een analoog camerasysteem is dat deze gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld het actieve waarschuwingssysteem RadarEye. Het analoge PAL/NTSC RearView-systeem bestaat uit een heavy duty FAMOS camera met 118° lens en een RLED of LEDD monitor.
 

Lees meer over Analoog PAL/NTSC

Bestaand systeem

Stoneridge-Orlaco heeft een speciale FAMOS MIRROR camera die geschikt is voor integratie op bestaande systemen. Deze camera geeft standaard een gespiegeld beeld weer.

De FAMOS MIRROR SW is een camera die beschikt over geïntegreerde hulplijnen tijdens het achteruitrijden. Ook geeft de camera standaard een gespiegeld beeld weer.

Doormiddel van een speciale adapterkabel kan deze camera aangesloten worden op een reeds aanwezige display, -radio of -navigatie van derden. Stoneridge-Orlaco beschikt over een breed assortiment adapterkabels

RadarEye®

RadarEye is een actief detectiesysteem dat onder andere gebruikt kan worden om dode hoeken achter een voertuig in beeld te brengen.

SRD-sensoren (Short Range Detection) detecteren objecten en personen achter het voertuig, waarbij de bestuurder actief gewaarschuwd wordt met visuele en akoestische signalen. Doordat bij RadarEye radarsignalen en camerabeelden worden gecombineerd, heeft de bestuurder een compleet beeld van de situatie achter zijn voertuig.
 

Lees meer over RadarEye

Digitale RearView Systeem (GMSL)

Het digitale RearView-systeem bevat een High Resolution camera en monitor, waardoor de situatie rondom het voertuig nog scherper in beeld wordt gebracht. De HMOS camera en HLED monitor maken gebruik van GMSL-technologie. GMSL staat voor Gigabit Multimedia Serial Link en is een technologie waarbij het videosignaal digitaal én compressievrij over een coaxkabel wordt verzonden. Het High Definition beeld wordt realtime en zonder vertraging op de monitor getoond. Het digitale GMSL RearView-systeem bestaat uit een heavy duty HMOS camera met 120° lens en een HLED 7” monitor.


Lees meer over Digitaal GMSL

Digitaal 270° RearView systeem

Het digitale RearView systeem is ook beschikbaar met een 180° HMOS Camera. Dit levert een zichtveld op van 270°. Dankzij de groothoeklens wordt met één camera zowel de zijkant als de achterkant in beeld gebracht. De bestuurder heeft hierdoor altijd goed zicht op personen, voertuigen en andere obstakels rondom zijn voertuig.

Dit systeem is uitermate geschikt voor heftrucks en grondverzetmachines. Zo kan de bestuurder van een graafmachine met een achteruitrijcamera niet alleen veiliger achteruit rijden, maar heeft hij ook beter zicht op het werkgebied tijdens het draaien. Bij een gevaarlijke situatie kan hierdoor direct worden ingegrepen.

Vragen?

Meer weten over de zichtoplossingen van Stoneridge-Orlaco? Neem contact op met onze specialisten of zoek een dealer bij jou in de buurt die je hierbij kan helpen.