Binnenvaartschip

Orlaco ontwikkelt camera-monitorsystemen voor binnenvaartschepen. Tijdens het positioneren van een vaartuig voor een sluis en tijdens het manoeuvreren in de sluis komt een cameramonitorsysteem goed van pas.

Met een zoomcamera op de vleugels van de brug van het schip en met een vaste camera op de mast, heeft de kapitein goed zicht op de situatie. De vaste camera op de mast wordt ook gebruikt om de blinde hoek voor op het schip te elimineren. De camera biedt overzicht op het vaarwater aan de voorkant van het schip en brengt kleinere vaartuigen in beeld. Zo kan het schip zich veiliger voortbewegen.

Bridge wing FWD-view

Met behulp van de zoomcamera's onder de brugvleugel kan de operator het schip in sluizen en smalle waterwegen manoeuveren. De camera kan de bolders in beeld brengen en een oog houden op de bemanningsleden die op het dek werken.

Hatch crane-view

Er kunnen zich onveilige situaties voordoen tijdens het gebruik van de luikkraan. Het luikkraansysteem bevordert de veiligheid tijdens de bediening van de kraan. Aan beide kanten van de kraan worden twee camera's geïnstalleerd. Een camera geeft goed overzicht op het gangpad en de andere camera is gericht op de haak van de spreader. Nu kan de operator altijd zien of het gangpad vrij is en of de haak behoorlijk is gekoppeld.

Engine room-view

De machinekamer is vaak onbemand en er is geen zicht op deze ruimte. Met behulp van een camera, met of zonder LED-verlichting, kan de operator olielekkages of rookvorming vroegtijdig detecteren, nog voordat een detectiesysteem een waarschuwing geeft.

FWD-view

De voorzicht camera biedt overzicht op de waterwegen en tijdens het manoeuvreren van het schip in een sluis. De camera neemt ook de blinde hoek op de boeg van het schip weg, waardoor de operator kleinere boten tijdig kan signaleren en zo ongevallen kan voorkomen.

Anchor-winchview

Met de lierenzichtcamera kan de operator zien of de kabel goed om de haspel wordt gedraaid. Eventuele schades aan de kabel kan hij op tijd detecteren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een deskundig advies op maat? Neem contact op met Orlaco.

Configuratie

Binnenkort kunt u deze zichtsystemen zelf configureren op Orlaco.nl.

 

Nieuwe video's