Camerasystemen voor vorkheftrucks

Efficiëntie is een belangrijk sleutelbegrip in magazijnen en distributiecentra. Om een hoge efficiëntie te behalen moeten alle heftrucks zo veilig en optimaal mogelijk presteren. De camera-monitorsystemen van Orlaco bieden voor ieder type heftruck de juiste zichtoplossing om deze doelstellingen te behalen. Daarnaast verhogen de systemen het comfort voor chauffeurs, doordat er niet meer met de nek en het hoofd gedraaid hoeft te worden om zicht te krijgen op lading, stellingen en gangpaden. Voor elke situatie ontwikkelen we professionele zichtoplossingen van hoge kwaliteit met als doel meer veiligheid, efficiëntie en comfort.

Vision is our Mission®

Optimaal zicht rond reachtrucks, counterbalance heftrucks, zijladers en smalle gangen trucks zou in de visie van Orlaco vanzelfsprekend moeten zijn. Orlaco werkt wereldwijd nauw samen met OEM’ers aan de integratie van camera-monitorsystemen. Daarnaast ontwikkelt en produceert Orlaco standaard en maatwerk zichtoplossingen specifiek voor de after-market.

Onze camera-monitorsystemen worden volgens de hoogste kwaliteitseisen ontwikkelt en geproduceerd. Zo voldoen we aan internationale standaarden van de automotive industrie als IATF 16949 en werken met beproefde automotive methodes als APQP/PPAP.

Onze zichtoplossingen

Ontdek hieronder onze professionele standaard zichtoplossingen. Neem voor meer informatie over standaard- en maatwerkzichtoplossingen contact op met onze specialisten.

Fork view

Pak een pallet direct goed op met het Fork view systeem van Orlaco. Met de camera die gemonteerd is op de binnenkant van de rechtervork zie je direct op de monitor of de vork goed gepositioneerd is. Voorkom eenvoudig het verkeerd insteken of het onveilig oppakken of wegzetten van pallets. Dit systeem verdient zich direct terug door het verminderen van schades, meer efficiënte en meer comfort voor de chauffeur.

Meer over Fork view

View-on-forks

Bij een View-on-forks systeem is de camera gemonteerd op het vorkenbord. Met dit systeem heeft de chauffeur via de monitor, duidelijk zicht op de vorken of andere voorzetapparatuur. Hierdoor positioneer je de truck optimaal voor het direct goed oppakken of wegzetten van goederen. De kans op schades en ongevallen reduceer je hiermee eenvoudig.

Meer over View-on-forks

Mid-mast view

Met een Mid-mast view heb je direct zicht op de vorken of voorzetapparatuur na de vrije heffing van de mast. Daarnaast kijk je met dit systeem eenvoudig over de lading heen, waarmee je het direct goed kunt wegzetten of oppakken. Dit draagt bij aan efficiënter, veiliger en schadevrij werken en biedt de chauffeur veel comfort door direct zicht vanaf de monitor.

Meer over Mid-mast view

Frontzicht

Met name in een smalle gangen heftruck (man-up) heeft de chauffeur geen of beperkt zicht op de gangpaden voor de heftruck. Met het Frontzicht-camerasysteem heeft de chauffeur direct zicht op de vloer vóór de heftruck. Met dit systeem breng je de dode hoeken en obstakels goed in beeld. Hiermee voorkom je schades en werk je vele malen efficiënter.

RearView

Met een achterzicht-camera van Orlaco op jouw heftruck heb je beter zicht op het werkgebied achter de truck en rijd je veiliger achteruit. Hiermee voorkom je eenvoudig schades aan de heftruck, het magazijn, goederen en personen. De monitor in de cabine schakelt automatisch over op achterzicht wanneer je de achteruitrijdversnelling inschakelt. Continue- of handmatige bediening is ook in te stellen.

Meer over RearView

RadarEye

Altijd veilig achteruit rijden met een achterzicht-camera in combinatie met RadarEye op je heftruck. Dit camerasysteem is uitgerust met achteruitrijsensoren die je door middel van geluidssignalen en grafische overlays direct waarschuwt voor gevaarlijke situaties. RadarEye systeem van Orlaco is uit te breiden met meerdere sensoren om zo bijvoorbeeld ook andere gevaarlijke zones te detecteren.

Meer over RadarEye

Maatwerk zichtoplossingen

Naast de bovengenoemde standaard zichtoplossingen kunnen de camera-monitorsystemen van Orlaco op diverse andere manieren worden samengesteld en of worden toegepast. Neem voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen contact op met onze specialisten.