Digital ForkView: verhoog de productiviteit met een digitale camera voor heftrucks

Verplaats goederen soepeler, sneller en veiliger met het HD-camerasysteem Digital ForkView voor vorkheftrucks. Dankzij dit robuuste en compacte digitale camera- monitorsysteem van Stoneridge-Orlaco heeft de chauffeur van een heftruck of reachtruck haarscherp zicht op de vork. Hierdoor kan de chauffeur de vorken in één vloeiende beweging in de palletopeningen steken, waardoor het magazijnproces wordt versneld en de productiviteit verhoogd.

Voorkom vallende producten en lasten

Dankzij Digital ForkView heeft de bestuurder optimaal zicht op de vork, waardoor ongelukken in magazijnen en distributiecentra voorkomen kunnen worden. Zo kan de chauffeur op zijn hoge resolutie monitor zien hoe hij op grote hoogte de vorken nauwkeurig in de palletopeningen steekt. Dit voorkomt dat goederen of stellingen per ongeluk worden geraakt en producten beschadigd of naar beneden vallen. Het camerasysteem verlaagt zo de kans op ongevallen en schade aan de heftruck of goederen, waardoor stilstand wordt voorkomen.

Verbeterde ergonomie

Door de ergonomisch gepositioneerde monitor kijkt de chauffeur tijdens het heffen van goederen in een natuurlijke kijkrichting. Zo hoeft de bestuurder niet meer in een onnatuurlijke houding naar boven te kijken. Het haarscherpe beeld op de HD-monitor geeft de chauffeur duidelijk zicht vanaf de vork, waardoor schouder- en nekspieren worden ontlast. Zo daalt de kans op (nek)klachten en blessures en wordt op termijn zelfs ziekteverzuim voorkomen.

Digitale kwaliteit

Digital ForkView bestaat uit een hoge resolutie EMOS camera, een ELED high definition monitor en een dynamische kabel. Het volledige camerasysteem is waterdicht, schokbestendig en functioneert in de meest extreme temperaturen (-40°C tot +85°C). De camera wordt afgeschermd door een roestvrij stalen behuizing, waardoor deze wordt beschermd tegen de zware ladingen die een heftruck verplaatst. Digital ForkView is daardoor geschikt voor de meest extreme omstandigheden, zoals in magazijnen, overslagterreinen, bouwlocaties en koelhuizen.

Meer én sneller pallets verplaatsen

Met een camerasysteem wordt het werk voor een heftruckbestuurder eenvoudiger, zeker wanneer de lading op grote hoogte verplaatst wordt. Het systeem stelt de chauffeur namelijk in staat om de vorken optimaal te positioneren, waardoor deze sneller, veiliger én zelfverzekerder goederen oppakken en wegzetten. Digital ForkView bespaart zo kostbare tijd tijdens het verplaatsen van goederen, wat resulteert in meer palletbewegingen, een snellere in- en uitslag van goederen en dus lagere operationele kosten.

Digital ForkView camera-monitorsysteem

Het vorkzicht-camerasysteem Digital ForkView bestaat uit een camera, monitor en bijpassende bekabeling. Neem contact met ons op voor meer informatie.

E-CFMC vorkheftruckcamera

De E-CFMC camera is een speciale RVS heavy duty digitale camera die gemonteerd wordt aan de binnenkant van de vork. Deze camera wordt gebruikt voor Digital ForkView systemen op reachtrucks, zijladers en heftrucks.

Dynamische digitale ethernetkabel
De dynamische kabel is geschikt voor de doorvoer door de mast en kabelrollen. De afgeschermde kabel voldoet aan hoge EMC-eisen, zijn bestand tegen olie en zijn voorzien van aangegoten waterdichte connectoren.

ELED Ethernet Monitor

De digitale High Definition ELED 7” heavy duty monitor wordt gebruikt in combinatie met Orlaco Ethernetcamera’s. De HD-opbouwmonitor is schok- en vibratiebestendig en past automatisch de helderheid van het beeld aan het omgevingslicht aan. Ook blijft het systeem optimaal functioneren bij grote temperatuurverschillen, waardoor Digital ForkView ook geschikt zijn in bijvoorbeeld koelhuizen. Per camera is het mogelijk om markeerlijnen toe te voegen voor optimale afstandsbepaling of positionering. Alle monitoren zijn voorzien van speciale klemhouders.

HD-camera op de vork

De camera van Digital ForkView wordt aan de binnenkant van de vork gemonteerd. Vanwege de speciale vorm en sterke stalen behuizing beschadigt de camera niet bij het laden of lossen van pallets of goederen. Door de openingshoek van 51 graden, heeft de chauffeur zicht op zowel de linker als de rechter lepel. De bestuurder kijkt gericht langs de lepels en ziet zo direct op zijn monitor of de vork goed gepositioneerd is, zodat de lepels op de juiste manier in de palletopeningen gestoken kunnen worden. Digital ForkView is onder andere geschikt voor reachtrucks, zijladers en heftrucks.

Download onze folder (pdf, Engels)