Digitale Mid-mast-view: Verbeterde zichtbaarheid verhoogt de efficiëntie

Stoneridge-Orlaco's Digitale Mid-mast-view is een waardevolle aanvulling op moderne magazijnactiviteiten. Dit geavanceerde high-definition cameramonitorsysteem biedt niet alleen een beter zicht, maar verbetert ook de veiligheid, efficiëntie en kosteneffectiviteit. Door operators met precisie en vertrouwen te laten werken, zorgt de Digitale Mid-mast-view voor naadloze en productieve materiaalverwerkingsprocessen.

Verbeterd zicht

Digitale Mid-mast-view is speciaal ontworpen voor vorkheftrucks en reachtrucks en biedt de bestuurders een kristalhelder zicht op het werkgebied zonder dat er hoeft te worden geboord of gelast op de vorken. Door een camera te installeren in het midden langs de mast van de heftruck, verbetert dit systeem het zicht en de veiligheid tijdens het heffen aanzienlijk, met name wanneer de mast gedeeltelijk of volledig is uitgeschoven.

Dankzij het sterk verbeterde zicht voor de bestuurder kunnen machinisten moeiteloos door nauwe ruimten navigeren en veilig vorkheftrucks manoeuvreren, waardoor potentiële gevaren en botsingen worden voorkomen. Bovendien zorgt het uitgebreide zicht voor een aanzienlijke verbetering van de nauwkeurigheid bij het plaatsen van pallets en ladingen, waardoor er minder tijd nodig is om taken uit te voeren. Door de nauwkeurigheid te verbeteren en fouten tot een minimum te beperken, worden workflows aanzienlijk soepeler, wat leidt tot een opmerkelijke toename van de totale productiviteit en minimale uitvaltijd, reparaties en gerelateerde kosten.

Digitale kwaliteit

De digitale versie van de Mid-mast van Stoneride-Orlaco biedt een superieure beeldkwaliteit en helderheid, voor een betere zichtbaarheid en dus nauwkeurigheid. Dankzij de haarscherpe beelden kunnen barcodes efficiënt door de monitor worden gescand, zodat operators barcodes kunnen scannen vanuit de reachtruck. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering van zowel de snelheid als veiligheid. Bovendien maakt Ethernet-technologie naadloze integratie van de Digitale Mid-mast-view met andere HMI's mogelijk.

Verbeterde ergonomie
De ergonomisch geplaatste monitor biedt de bestuurder een natuurlijke zichtlijn bij het tillen van goederen, waardoor het niet nodig is om omhoog te kijken in een onnatuurlijke hoek. De HD-monitor geeft een haarscherp beeld van de vork weer, waardoor de bestuurder een duidelijk zicht heeft en de belasting op de schouder- en nekspieren aanzienlijk wordt verminderd. Door het risico op nekpijn en -letsel tot een minimum te beperken, helpt het camerasysteem ook om langdurige afwezigheid te voorkomen.

Dynamische X-coded Ethernet-kabel

Het Digitale Mid-mast-view-systeem bevat een X-coded (M12) Ethernet-kabel. Deze kabel is speciaal ontworpen voor dynamische toepassingen waarbij de kabel constant worden gebogen en uitgerold, zodat zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden een uitzonderlijke duurzaamheid wordt gegarandeerd. De monitor is voorzien van EMC-afscherming, die betrouwbare prestaties garandeert door bescherming tegen elektromagnetische interferentie. Bovendien is de kabel bestand tegen olie en benzine, voldoet deze aan ADR-goedkeuring en is hij uitgerust met waterdichte connectoren die zijn gegoten voor optimale bescherming tegen vocht.

Camerasysteem

EMOS camera
De digitale EMOS-camera met hoge resolutie is uitgerust met een 60°-lens en is schok- en trillingsbestendig, waterdicht (IP67 en IP69K) en werkt bij temperaturen tussen -40 °C en +85 °C.

Dynamische X-coded kabel
Stoneridge-Orlaco's dynamische 8-pins M12 X-coded Ethernet-kabel, met EMC-afscherming, olie- en benzinebestendigheid, ADR-goedkeuring en uitgerust met waterdichte, gegoten connectoren.

Poelie- en veerset
Roestvrijstalen steunen en poelie- en veerset van geanodiseerd aluminium voor het voorspannen van de mastkabel.

7-inch ELED-monitor
De ingebouwde 7-inch digitale ELED-monitor met hoge resolutie is schok- en trilbestendig en past de helderheid van het beeld automatisch aan, afhankelijk van het omgevingslicht.

Camerasystemen voor vorkheftrucks

Naast de Digitale Mid-mast-view biedt Stoneridge-Orlaco een uitgebreid assortiment camerasystemen die speciaal zijn ontworpen om de veiligheid en efficiëntie van vorkheftrucks in diverse werkomgevingen te verbeteren. Deze geavanceerde camera-oplossingen bieden machinisten een ongeëvenaard zicht, minimaliseren dode hoeken en verminderen het risico op ongevallen aanzienlijk. Neem nu contact met ons op om ons assortiment camerasystemen te verkennen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en om de eerste stap te zetten naar een veiligere en productievere werkplek.

Meer informatie
Ontketen het volledige potentieel van uw vorkheftruckwerkzaamheden met de geavanceerde camera-oplossingen van Stoneridge-Orlaco. Neem contact met ons op voor meer informatie over het Digitale Mid-mast-view-cameramonitorsysteem of ons uitgebreide assortiment camerasystemen die zijn ontworpen voor vorkheftrucks.

Download brochure