RadarEye®: actieve radardetectie verbetert situatiebewustzijn bestuurder

Voorkom aanrijdingen en schades met het actieve detectiesysteem RadarEye. Dit schok- en vibratiebestendige radarsysteem detecteert personen en voorwerpen in zones die voor de bestuurder niet zichtbaar zijn. Hierdoor kunnen ongelukken voorkomen worden en kunnen bestuurders veiliger en efficiënter werken.

RadarEye® waarschuwt actief

RadarEye is een actief detectiesysteem dat geschikt is voor onder andere grondverzetmachines, heavy equipment, bedrijfsvoertuigen en heftrucks. SRD-sensoren (Short Range Detection) detecteren objecten en personen in de directe omgeving van het voertuig, waarbij de bestuurder actief gewaarschuwd wordt met visuele en akoestische signalen. De alarmtoonfrequentie en visuele indicatoren laten de bestuurder weten hoe ver het object verwijderd is van het voertuig. In combinatie met een camerasysteem kan de bestuurder de situatie in één oogopslag op de monitor beoordelen.

Totaalbeeld rond voertuig met camera en radar

Doordat bij RadarEye radarsignalen en camerabeelden worden gecombineerd, heeft de bestuurder een compleet beeld van zijn omgeving. Naast geluidssignalen en camerabeelden wordt met een overlay op de monitor de afstand tussen het object en het voertuig gevisualiseerd. De bestuurder heeft zo een compleet overzicht van zijn omgeving, waardoor hij met meer zekerheid zijn werk veiliger kan doen.

RadarEye is verkrijgbaar met een analoge FAMOS-camera en RLED-monitor of digitale EMOS-camera en ELED-monitor.

Nauwkeurige detectie van personen en objecten

RadarEye maakt gebruikt van Doppler radartechniek. Hierbij wordt een radarbundel uitgestuurd, waarna de frequentieverandering van het ontvangen signaal gemeten wordt. Afhankelijk van de bewegingsrichting van het object zal de ontvangen frequentie hoger of lager zijn dan het uitgezonden signaal. Dankzij dit Doppler-effect kunnen personen en objecten zeer nauwkeurig gedetecteerd worden. Opspattend modder, regen, sneeuw en grote temperatuurveranderingen, maar ook vallende blaadjes verstoren de detectie niet. Doordat onnodige waarschuwingen uitblijven, kan de bestuurder comfortabeler en efficiënter zijn werk doen.

RadarEye met camera

RadarEye bestaat uit SRD-sensorenset, een interface-box met externe speaker, bekabeling, terminator, camera en SRD-monitor.

SRD-sensoren
De SRD-sensoren zijn waterdicht en schok- en vibratiebestendig. De sensoren zijn geschikt voor detectie van 2 tot 20 meter en werken op basis van Doppler-effect.

Interface-box met externe speaker
Door middel van de krachtige 85dB speaker is het mogelijk om het akoestische detectiesignaal goed te horen in machines die veel geluid produceren en in werkomgevingen met veel en luide geluidsinvloeden. Via de interface-box is het ook mogelijk om RadarEye te combineren met een FAMOS-camera.

RadarEye kabel
De RadarEye-kabels zijn speciaal door Stoneridge-Orlaco ontwikkeld en zijn ADR goedgekeurd, beschikken over aangegoten waterdichte M12-connectoren en zijn bestand tegen olie en benzine. Er zijn twee soorten kabels: rode en groene. De rode kabels zijn geschikt om een primary SRD-sensor aan te sluiten op een secondary SRD-sensor. De groene kabels zijn geschikt om een interface-box aan te sluiten op een primary SRD-sensor of als aansluitkabel tussen een secondary SRD-sensor en een volgende SRD-sensor.

FAMOS camera
The analog version of RadarEye features a FAMOS camera (PAL/NTSC). Deze kleine, robuuste camera zit in een speciale verstelbare houder die ervoor zorgt dat de camera gemakkelijk te monteren is in elke positie. Door de industriële behuizing, de speciale lens en de zeer lichtgevoelige Advanced CMOS-sensor biedt de camera uitstekende beeldkwaliteit in alle omstandigheden. De camera is ook in IR-led variant beschikbaar.

EMOS camera
De digitale versie van RadarEye bevat een EMOS camera (Ethernet). Een bestuurder heeft dankzij het High Definition beeld een haarscherp zicht op zijn omgeving. Doordat de camera voorzien is van SDR (Standard Dynamic Range) en HDR (High Dynamic Range), heeft een bestuurder ook bij grote contrastverschillen goed zicht rondom het voertuig.

SRD monitor
De 7 inch RLED Monitor CAN SRD is een opbouwmonitor die uitsluitend geschikt is voor het analoge RadarEye systeem.

ELED SRD monitor
De 7 inch ELED Monitor CAN SRD is een digitale High Definition monitor geschikt voor de EMOS Ethernetcamera. De high-end monitor heeft een versterkt afdekglas met geïntegreerd capacitief toetsenbord, waardoor deze gemakkelijk is schoon te maken. De monitor is schok- en vibratiebestendig, stofdicht en beschermd tegen waterstralen (IP65).

Breid bestaande camerasystemen uit met detectiesysteem RadarEye

De meeste grondverzetmachines in het veld zijn al uitgerust met een analoge achteruitrijcamera en monitor. Deze systemen zijn geschikt voor uitbreiding met RadarEye. De SRD interface-box integreert radarwaarschuwingen rechtstreeks in het beeld van de bestaande monitor via visuele overlays en akoestische signalen. Dit is mogelijk op een bestaand camerasysteem van Stoneridge-Orlaco of op een monitor van derden. Door extra detectie-overlays aan de videobeelden toe te voegen, kan een chauffeur zijn werk veiliger, betrouwbaarder en efficiënter doen.

Klantverhaal: camera en radar zijn goud waard in Russische mega-mijn

Goudmijnen behoren tot de uitdagendste werkomgevingen ter wereld. Reusachtige mijnbouwvoertuigen trotseren er dagelijks barre omstandigheden. Reden voor PJSC Polyus om alle voertuigen in de reusachtige Russische Olimpiade-mijn uit te rusten met camera’s, radars en monitoren.

“We hebben van alles geprobeerd om de zichtproblemen op te lossen, maar niets werkte. Tot we een pilot deden met RadarEye. De bestuurders stonden erop dat alle voertuigen voorzien zouden worden van camera’s en radars.”

Lees verder

Meer informatie

Verhoog de veiligheid met een cameramonitorsysteem van Stoneridge-Orlaco. Neem contact met ons op voor meer informatie over het actieve camera- en radardetectiesysteem ‘RadarEye’ of  vraag een offerte aan. Raadpleeg onze Dealer Locator om een dealer bij u in de buurt te vinden.
 

Download onze productfolder (pdf, Engels)