Digital SideEye: Blind Spot Information System vergroot de verkeersveiligheid

Stoneridge-Orlaco's Digital SideEye-systeem met hoge resolutie vergroot de verkeersveiligheid en het bestuurderscomfort door de dode hoek van een voertuig actief te bewaken. Het systeem waarschuwt de bestuurder wanneer er zich fietsers, voetgangers of andere weggebruikers in de dode hoek van de vrachtwagen bevinden. Digital SideEye detecteert alleen bewegende, kwetsbare weggebruikers en negeert stilstaande objecten, waardoor bestuurders veiliger kunnen rijden in drukke stedelijke omgevingen met een lage maximumsnelheid.

Visuele en hoorbare waarschuwingen

SideEye is een gecertificeerd Kraftfahrt-bundesamt (KBA) dodehoeksysteem. Het systeem alarmeert chauffeurs actief met visuele en hoorbare waarschuwingen zodra andere weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers, zich in de dode hoek van de truck bevinden.

Doordat bij SideEye radarsignalen, geluidssignalen en camerabeelden worden gecombineerd, heb je altijd goed zicht op de dode hoek naast je truck. Bovendien wordt met een overlay op de monitor gevisualiseerd dat iemand zich in de detectiezone bevindt. De monitor is voorzien van twee verschillende overlays. De standaard overlay bestaat uit rode markeringslijnen. De bestuurder kan ook kiezen voor een overlay met waarschuwingsdriehoek.

Assistent voor rijstrookwisseling

Bij rijsnelheden van meer dan 30 km/uur waarschuwt Digital SideEye de bestuurder wanneer inhalende voertuigen op de naastgeleven rijstrook worden gedetecteerd. Stilstaande objecten, zoals vangrails of betonblokken, worden genegeerd om valse waarschuwingen tot een minimum te beperken. Als assistent voor rijstrookwisseling is Digital SideEye geoptimaliseerd om botsingen met voertuigen in dode hoeken te beperken, tijdens het wisselen van en invoegen op een rijstrook.

De chauffeur heeft altijd zicht op de rijstrook naast de vrachtwagen via het camera-monitorsysteem. Als een voertuig zich in de detectiezone bevindt, wordt een rood waarschuwingssignaal weergegeven om de bestuurder te waarschuwen. Wanneer de bestuurder de richtingaanwijzer aan de passagierskant gebruikt, wordt bovendien het alarmgeluid geactiveerd, zodat de bestuurder zich eerder bewust wordt van het gevaar wanneer zich een voertuig in de detectiezone bevindt. Dankzij het systeem weten bestuurders of er voertuigen naast hun vrachtwagen rijden en of ze veilig van rijstrook kunnen wisselen. SideEye vermindert daardoor ongevallen bij het wisselen van rijstrook.

Camera- en radardetectiecamerasysteem

Digital SideEye bestaat uit een digitale EMOS-camera, een kortbereikradarunit, een 7-inch digitale ELED-monitor en de benodigde bekabeling. Is uw voertuig al uitgerust met een zijcamera of kortbereikradar? Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

EMOS-camera
Het Digital SideEye-systeem bevat een digitale EMOS-camera met hoge resolutie en een 120°-lens die een breed beeld vastlegt. De schok- en trilbestendige camera is waterdicht (IP67 en IP69K) en biedt optimale beelden onder alle weersomstandigheden. De camera zit in een speciaal door Stoneridge-Orlaco ontworpen houder, die eenvoudig op de bus te monteren is.

Short Range Radar Sensor
Digital SideEye maakt gebruik van één Short Range Radar Sensor. De unit is schok- en trilbestendig. De unit is waterdicht en heeft een detectiegebied van 3 meter bij 10 meter.

Kabelset
De Digital SideEye-kabels, door Stoneridge-Orlaco speciaal ontwikkeld, zijn ADR-goedgekeurd, voorzien van aangegoten, waterdichte aansluitingen en bestand tegen olie en benzine. De set bestaat uit een 4-pins Ethernet-kabel en een radarkabel met een adapterkabel.

Interface Box met Externe speaker
Met de krachtige speaker zijn de akoestische detectiesignaal duidelijk te horen in cabine van het voertuig

7-inch ELED-monitor
De ingebouwde 7-inch digitale ELED-monitor met hoge resolutie is schok- en trilbestendig en past de helderheid van het beeld automatisch aan, afhankelijk van de lichtomstandigheden buiten. Een verstelbare houder kan afzonderlijk worden besteld (0401290).

Interfacebox met externe speaker
Met de krachtige speaker zijn de akoestische detectiesignalen in de cabine van het voertuig duidelijk te horen.

Analoge versie van SideEye

Naast een digitale versie van SideEye biedt Stoneridge-Orlaco een analoge versie van het afslagassistentsysteem. Deze versie kan naadloos worden geïntegreerd met de displays aan boord van de vrachtwagen. Via de SRD-interfacebox worden radarwaarschuwingen en visuele overlays direct opgenomen in het bestaande display.

Meer weten

Meer informatie

Vergroot de veiligheid met een camera-monitorsysteem van Stoneridge-Orlaco. Neem contact met ons op voor meer informatie over het Blind Spot Information System Digital SideEye of vraag een offerte aan. Ga naar onze Dealer Locator om een dealer bij u in de buurt te vinden.

Download onze productfolder (pdf)