MirrorEye maakt spiegelloze truck mogelijk

Orlaco introduceert in 2017 een intelligent camerasysteem dat de zijspiegel op trucks vervangt én het zicht voor de chauffeur verbetert. MirrorEye beschikt onder meer over nachtzicht en een automatische panningfunctie.

Het verkeer rond de truck haarscherp in beeld
MirrorEye bestaat uit twee High Definition (HD)-camera’s aan de zijkant van de truckcabine. De chauffeur ziet de camerabeelden real-time op een splitscreen HD-monitor in de raamstijl van de cabine en heeft zo optimaal zicht op weggebruikers naast en schuin achter de truck. Altijd, overal en onder alle omstandigheden.

Meer zicht op momenten dat je het nodig hebt
Dankzij Night Vision hebben chauffeurs namelijk ook ‘s nachts beter zicht op het verkeer rond hun truck. MirorEye is bovendien voorzien van een panning-functie. De camera’s bewegen automatisch mee tijdens het afslaan of achteruitrijden, waardoor chauffeurs beter zicht hebben tijdens deze manoeuvres.

Brandstofbesparing door aerodynamisch ontwerp
MirrorEye draagt niet alleen bij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Testen wijzen ook uit dat door het aerodynamische ontwerp 1 tot 2 procent brandstof bespaard wordt ten opzichte van een traditionele truck met zijspiegels. Orlaco’s nieuwste innovatie voldoet uiteraard aan de strenge EMC-standaarden en wordt vervaardigd volgens de IATF 16949-richtlijnen voor de automotive industrie. Er komen camera- en monitorbeugels beschikbaar voor alle truckmerken.