Stoneridge-Orlaco introduceert actief camera- en radardetectiesysteem voor dode hoek

Stoneridge-Orlaco introduceert het actieve camera- en radardetectiesysteem 'SideEye’ om de veiligheid in de dode hoeken te vergroten. Het systeem waarschuwt de chauffeur actief wanneer er fietsers, voetgangers of andere weggebruikers in de dode hoek van de vrachtwagen aanwezig zijn. SideEye verhoogt daarmee de veiligheid van kwetsbare weggebruikers in stedelijke omgevingen.

SideEye is een gecertificeerd Kraftfart-bundesamt (KBA) afslagassistentsysteem. Het dodehoekwaarschuwingssysteem bestaat uit een combinatie van radarsignalen, audiosignalen en camerabeelden. Bovendien geeft een monitoroverlay op het strategisch geplaatste 7-inch scherm aan dat er iemand in de dode hoek is. SideEye biedt visuele en hoorbare waarschuwingen voor chauffeurs zodra andere weggebruikers worden gedetecteerd in de detectiezone van de vrachtwagen aan de passagierskant.

Geavanceerd camera- en radarsysteem om de veiligheid te verhogen
Aan de passagierskant is een camera gemonteerd aan de zijkant van het voertuig, die gericht is op de dode-hoekzone naast de vrachtwagen. Het enkele kortbereikradarapparaat is gemonteerd op of nabij het achterspatbord. Omdat het systeem een combinatie van camerabeelden van hoge kwaliteit en radarsignalen gebruikt, heeft een chauffeur twee systemen waarop hij kan vertrouwen. SideEye werkt ook effectief bij slecht zicht en het robuuste ontwerp is ontwikkeld om onder de zwaarste omstandigheden te werken. Met zicht op de dode hoek kun je comfortabel én met zekerheid rijden en eenvoudig manoeuvreren in alle verkeerssituaties. Dit vergroot de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers naast de vrachtwagen.


Integreer SideEye op bestaande systemen
Sommige vrachtwagens zijn al uitgerust met een HMI-display. Deze systemen zijn geschikt voor uitbreiding met SideEye via de SRD-interfacebox van Stoneridge-Orlaco. De interface integreert radarwaarschuwingen rechtstreeks in het beeld van de bestaande monitor via visuele overlays en geluidssignalen. Dit is mogelijk op een bestaand camerasysteem van Stoneridge-Orlaco of op een eigen HMI-display. Door extra detectie-overlays aan de videobeelden toe te voegen, kan een chauffeur zijn werk veiliger, betrouwbaarder en efficiënter doen.

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten of download onze product folder.

Meer informatie over SideEye