MirrorEye™ op meer dan 10 bussen tijdens Busworld Europe 15 oktober 2019

Meer dan 10 bussen van verschillende OEM’ers staan op Busworld Europe in Brussel die voorzien zijn van MirrorEye van Stoneridge-Orlaco. Het innovatieve en geavanceerde camerasysteem is pas net op de markt, maar wordt nu al omarmd door OEM’s wereldwijd. 

Buitenspiegels vervangen met MirrorEye
MirrorEye bestaat uit twee High Definition (HD)-camera’s aan de zijkant van een voertuig die de buitenspiegels vervangen. Met de camera’s worden zo de wettelijk voorgeschreven zichtklassen II en IV afgedekt. De chauffeur ziet de camerabeelden realtime op een splitscreen HD-monitor in de raamstijl van het voertuig en heeft zo optimaal zicht op weggebruikers naast en schuin achter het voertuig. “De chauffeur ziet met MirrorEye zelfs meer dan met conventionele spiegels, omdat de camera’s een groter zichtveld afdekken”, zegt Tristan Domin (Senior Accountmanager bij Stoneridge-Orlaco).  

MirrorEye biedt altijd een haarscherp en gedetailleerd beeld, ook bij laagstaande zon, regen, sneeuw en stof. De camera’s passen zich moeiteloos aan tussen het licht en donker in tunnels en bieden ook ’s nachts een perfect zicht. En dankzij de kwaliteit van de nachtzichtfunctie heeft de bestuurder in vergelijking met conventionele spiegels beter zicht op het omringende nachtverkeer.

De cameraspiegel is uniek vanwege de optie om een Klasse V-camera in dezelfde behuizing toe te voegen. Hierdoor worden dode hoeken naast het voertuig in beeld gebracht, waardoor ongelukken voorkomen worden. “Hierdoor verhoogt het cameramonitorsysteem de verkeersveiligheid op de weg. En dankzij het compacte en aerodynamische design bespaar je bovendien brandstof. Dit alles draagt bij aan een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership.”

Stoneridge-Orlaco op Busworld
Stoneridge-Orlaco is ook zelf aanwezig op Busworld Europe. Het is de eerste keer dat het bedrijf aanwezig is met een stand op de beurs. “Als Stoneridge-Orlaco zijn we er dan ook trots op dat ons camerasysteem MirrorEye overal op de beurs te zien is”, zegt Tristan Domin (Senior Accountmanager bij Stoneridge-Orlaco). “Het bewijst dat MirrorEye dé oplossing is om het busvervoer veiliger, efficiënter en comfortabeler te maken.” Stoneridge-Orlaco is te vinden in hal 4, stand 428.

Nominatie Innovatielabel Busworld Award
Stoneridge-Orlaco is met MirrorEye direct ook genomineerd voor een prestigieuze Busworld Award. Stoneridge-Orlaco is genomineerd in de categorie ‘Innovation Label Non-Vehicles 2019’. “De genomineerde producten in deze categorie behoren tot de beste innovatie ontwikkelingen in de sector”, legt Tristan Domin uit. “We zijn ontzettend blij met deze nominatie, want het onderschrijft het geloof dat wij in deze oplossing hebben.“ Een onafhankelijke, internationale jury bestaande uit gespecialiseerde professionals in de bus- en touringcarindustrie maakt op donderdag 17 oktober de winnaars bekend.

Over Stoneridge-Orlaco
Stoneridge-Orlaco, onderdeel van Stoneridge Inc., is marktleider op het gebied van camera- en monitorsystemen voor commerciële en industriële voertuigen. Het bedrijf verhoogt met hun systemen de veiligheid, verbetert de ergonomie, creëert meer comfort voor bestuurders en zorgt voor meer efficiëntie. Camerasystemen van Stoneridge-Orlaco zijn zeer robuust en schok- en vibratiebestendig, waardoor ze werken onder de meest extreme omstandigheden. Het bedrijf levert aan de grootste en meest toonaangevende OEM’ers ter wereld. Verder verkoopt Stoneridge-Orlaco zichtsystemen in de after-market via een wereldwijd dealerkanaal.