Shell Airflow Starship gaat voor brandstofbesparing met MirrorEye

Dat MirrorEye een beduidende brandstofbesparing oplevert, blijkt wel uit het feit dat dit systeem is geselecteerd voor de Airflow Starship van Shell. De truck voor de toekomst.

De Airflow Starship is een combinatie van een truck en trailer. Deze truck is door Shell ontworpen om zo efficiënt mogelijk om te gaan met brandstof. De truck bestaat uit diverse snufjes om deze besparing te realiseren. Zo is het dak voorzien van zonnepanelen, is het ontwerp zeer gestroomlijnd om zo min mogelijk weerstand te ervaren en zijn er aan boord zelfs energie-generende systemen.

MirrorEye: brandstof besparende innovatie
In dit rijtje hoort sinds kort ook MirrorEye thuis. Het compacte en aerodynamische ontwerp zorgen voor vele malen minder weerstand. Samen met het lage gewicht zorgt dit voor een significante brandstofbesparing.

MirrorEye voor bus en touringcar
MirrorEye voor bus en touringcar is afgeleid van MirrorEye voor trucks. In tegenstelling tot het systeem voor trucks is dit systeem niet uitklapbaar en is het design nog compacter. Het compacte en aerodynamische design bieden derhalve nog minder weerstand. Samen met het lichte gewicht biedt dit systeem de kans tot een aanzienlijke brandstofbesparing voor bussen en touringcars.

De eerste grote test
Afgelopen periode draaide MirrorEye mee in een test van de Airflow Starship. De Shell truck reed met drieëndertig ton aan boord van de west- naar de oostkust van de Verenigde Staten om de vrachtefficiëntie te testen. Hier werd getest hoeveel vracht de truck kan vervoeren op een liter diesel. Op de route van San Diego naar Jacksonville maakte de truck enkele stops ter promotie. Bij de finish bleek dat de Airflow Starship een gemiddeld verbruik heeft van 1 op 3,8. Hiermee is de Airflow Starschip van Shell aanzienlijk zuiniger dan een reguliere vrachtwagen, die gemiddeld 1 op 2,7 rijdt. Met behulp van onze aerodynamische MirrorEye is dan ook een nieuw zuinigheidsrecord gevestigd.